Μαθήματα του Εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά 5-8 και 8-12 ετών.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι πράξη χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας. Αποτελεί πλούσιο μέσο έκφρασης που συμβάλει στο να αποδεσμεύσουν τα παιδιά τη φαντασία τους, τα συναισθήματα τους, να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι πράξη χαράς, δημιουργίας και επικοινωνίας. Αποτελεί πλούσιο μέσο έκφρασης που συμβάλει στο να αποδεσμεύσουν τα παιδιά τη φαντασία τους, τα συναισθήματα τους, να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική περιπέτεια και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Είναι μια παιδαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα που έχει στόχο τη δημιουργική ενεργοποίηση του παιδιού.  Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και ικανότητα συγκέντρωσης, να εθιστούν στη συνεργασία με τους άλλους για ένα συλλογικό αποτέλεσμα, να ψυχαγωγηθούν, να πειραματιστούν, να αναζητήσουν λύσεις, να επεξεργαστούν εμπειρίες, να ευαισθητοποιηθούν καλλιτεχνικά και κοινωνικά.  Μ’ ερέθισμα ένα παραμύθι, ένα πίνακα ζωγραφικής,  κάποιον ήρωα,  μια μουσική, ένα ποίημα, και με μεθόδους όπως ο αυτοσχεδιασμός ,η δραματοποίηση, η σωματική έκφραση, η μουσική ευαισθητοποίηση  τα παιδιά ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν ρόλους, να μεταμορφωθούν σε ήρωες παραμυθιών, να συνθέσουν  δικές τους ιστορίες και παραμύθια, να παρουσιάσουν τα δικά τους θεατρικά δρώμενα,  να παίξουν με ποικίλες θεματολογίες  καθώς και να συμμετέχουν καθολικά με την σκέψη, το συναίσθημα, την κίνηση, το λόγο.

Πάνω απ’ όλα όμως τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα και δημιουργικά και να εξοικειωθούν με το θέατρο, που είναι τέχνη σύνθετη, κοινωνική και βαθύτατη παιδευτική.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Θεοδωρίδου Άννα, Νηπιαγωγός-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

  • Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης και απόφοιτη της τριετής σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου του Θεάτρου της Ημέρας στην Αθήνα.
  • Από το 1995 δουλεύει επαγγελματικά ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Έχει συνεργαστεί με την Ελληνογερμανική Αγωγή Αθηνών, με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, με το Δήμο Κερατσινίου, με το Δήμο Φερών, το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Τυχερού, την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Τραιανούπολης ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στα τμήματα που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν με παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.
  • Συνεργάστηκε επίσης με το ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης ως εκπαιδεύτρια, με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με πολιτιστικούς φορείς ως υπεύθυνη εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.  Συμμετείχε ως εμψυχώτρια-επιμορφώτρια σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς.
  • Από το 2006 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση και φέτος υπηρετεί σε νηπιαγωγείο του νομού Ξάνθης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 254102663529282 καθημερινά 10:00-15:00 και 18:00-21:00.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button