Τοπικά νέα

«Δημιουργία δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας στο Δήμο Ξάνθης»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Στις 30 Ιανουαρίου 2023 το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανάρτησε πρόσκληση για την υποβολή πρότασης με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας». Αφορά όλους τους Δήμους της χώρας που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν έως του ποσού 800.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουν στην περιοχή ευθύνης τους δίκτυα μονοπατιών με στόχο την πεζοπορία, την ποδηλασία βουνού και τον εναλλακτικό Τουρισμό.

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ο Δήμος Ξάνθης να καταθέσει σχετικό αίτημα προκειμένου να αναδείξει και να αξιοποιήσει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, χρησιμοποιώντας αυτή τη δυνατότητα που του δίνεται για χρηματοδότηση.

Το έργο της διάνοιξης μονοπατιών θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από το Δασικό χωριό, στη Σταυρούπολη, στο Καρυόφυτο, στην Καλλιθέα, στον Γέρακα, στο Πίλημα, στα εγκαταλελειμμένα χωριά πάνω από τα Κιμμέρια και φυσικά στο περιαστικό Άλσος της Ξάνθης. Θα ήταν πολύ μεγάλης οικοτουριστικής σημασίας για έναν Δήμο όπως ο δικός μας, ο οποίος είναι ξεχωριστός σε όλη την Ελλάδα για το φυσικό του κάλος.

Σήμερα που μιλούμε, γνωρίζουμε ότι άλλοι Δήμοι όπως ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Τρικκαίων κ.ά έχουν ήδη καταθέσει ανάλογες προτάσεις και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν άμεσα.

Ιδού λοιπόν μία καλή ευκαιρία χρηματοδότησης, χωρίς μεγάλο κόστος.

Αυτή την πρόταση την καταθέσαμε στο δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2023, ελπίζοντας ότι θα φανεί χρήσιμη και πιστεύοντας ότι θα εκτιμηθεί – μαζί με τόσες άλλες προτάσεις που έχουμε ήδη καταθέσει – αποδεικνύοντας ότι η Αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης δεν ασκεί μόνο κριτική, αλλά καταθέτει και προτάσεις.

 Ξάνθη 20 Φεβρουαρίου 2023

 Σάββας Μελισσόπουλος

Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button