Περιφέρεια

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο η σύμβαση του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία στις παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Κόσυνθου

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόκκινο η σύμβαση του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία στις παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Κόσυνθου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, προϋπολογισμού 7,57 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση του ποταμού Κόσυνθου σε μήκος 3 χιλιομέτρων, από το ύψος της περιοχής των Βαφέικων μέχρι τη γέφυρα Πολυσίτου.

Η κοίτη του ποταμού θα διαπλατυνθεί ώστε ο πυθμένας της να αποκτήσει εύρος 50 μέτρων, ενώ οι όχθες του θα διαμορφωθούνώστε να έχουν ύψος 6 και πλάτος 9 μέτρα και θα επενδυθούν με ειδικά συρματοκιβώτιασαρζανέτ. Παράλληλα, κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού θα κατασκευαστεί ανάχωμα μήκους 3 χιλιομέτρων.

Έτσι, σε συνδυασμό με έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, επιτυγχάνεται πλήρης διευθέτηση του ποταμού Κόσυνθου από τη νέα γέφυρα Πηγαδίων έως τη νέα γέφυρα Πολυσίτου και προστατεύονται από πλημμύρεςοιοικισμοίΒαφέικων, Πηγαδίων, Πολυσίτουκαι Συδινής καθώς επίσηςκαλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πρώην Αντιπεριφερειάρχες κ. Νίκος Ευφραιμίδης και κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, οιειδικοί σύμβουλοι κ.Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου και κ. Μουσταφά Μουσταφά του Γκιοκσάλ, η Προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button