Περιφέρεια

Περιφερειακή Σύνθεση: “Η επανάληψη του ίδιου λάθους είναι επιλογή”

Απολύτως εκτεθειμένη βρέθηκε για άλλη μία φορά η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, αφού το νέο οργανόγραμμα που είχαν ψηφίσει τον Δεκέμβριο του 2022 δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Έτσι αναγκάστηκαν να φέρουν το θέμα του «νέου» οργανογράμματος ξανά για συζήτηση στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου, αλλά όπως είδαμε όλοι δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους.

Ήδη από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η παράταξή μας είχε επισημάνει ότι το νέο οργανόγραμμα ήταν υπερβολικά μεγάλο με «περιττές» και «φωτογραφικές» θέσεις, που προφανώς προορίζονταν για «χατίρια» και εν τέλει καθόλου εξυπηρετικό για την λειτουργία της διοικητικής δομής της Περιφέρειας μας (μέσα σε όλα η διοίκηση κατήργησε ελαφρά τη καρδία στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης την αυτοτέλεια του Τμήματος που έχει να κάνει με τις βιομηχανίες τύπου  SEVESO με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αδειοδότηση, τον έλεγχο και άρα την ασφάλεια, των εγκαταστάσεων…)

Δυστυχώς γι’ αυτούς είχαμε δίκιο, αφού μεταξύ άλλων η Αποκεντρωμένη ζήτησε να μικρύνει το σχέδιο του οργανογράμματος και να μην υπερβαίνει σε μέγεθος το υφιστάμενο!

Αντί λοιπόν να ζητήσουν μία συγγνώμη οι υπεύθυνοι για το οργανόγραμμα είχαν το θράσος να κάνουν και πάλι αλχημείες ώστε ο αριθμός των εργαζομένων να μην υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο μεν, αλλά να μην χαλάσουν και «χατίρια». Και όλα αυτά, αδιαφορώντας πλήρως για τις γνώμες των ίδιων των εργαζομένων που μέσω των θεσμικών εκπροσώπων τους εξέφρασαν τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις τους.

Η Περιφερειακή Σύνθεση προφανώς δεν ψήφισε το «διορθωμένο» οργανόγραμμα όχι επειδή θεωρούμε ότι το υπάρχον είναι ικανοποιητικό, αλλά επειδή δεν επιτρέπουμε στον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του να υποθηκεύσουν το μέλλον της Περιφέρειας μας για να κάνουν μερικές προεκλογικές χάρες.

Πέραν τούτου δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας σχεδιασμούς που αφορούν μόνο το σήμερα χωρίς προοπτική για το μέλλον και την εξυπηρέτηση των διοικητικών αναγκών της Περιφέρειας μας.

Ας είναι υπόλογοι αυτοί απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλους τους πολίτες που είναι αποδέκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Να σημειώσουμε ότι η παράταξη του περιφερειάρχη δεν υπερψήφισε το ψήφισμα υποστήριξης των εργαζομένων της Olympus Bank το οποίο ήρθε στη συνεδρίαση με πρόταση μας και τελικά «πέρασε» με τις ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button