Περιφέρεια

Η παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Ξάνθης και η εν γένει πορεία του Νοσοκομείου μας

Η παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Ξάνθης και η εν γένει πορεία του Νοσοκομείου μας, αποτελούν πάντα προτεραιότητα σε όλες τις διεκδικήσεις μου.

Δυστυχώς, στην περίοδο που διανύουμε, το Νοσοκομείο της Ξάνθης βρίσκεται σε τραγική κατάσταση κυρίως λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η κατάσταση είναι τέτοια που φέρνει το Νοσοκομείο κοντά στο “λουκέτο” και αυτή την ώρα θα έπρεπε όλοι μας να απαιτούμε λύσεις.

 Ορισμένοι βέβαια κάνουν ότι “δεν βλέπουν” και ότι “δεν ακούν” τις φωνές της απόγνωσης. Ωστόσο, η παράταξή μας, η Περιφερειακή Σύνθεση κατόπιν και δικής μου παρότρυνσης φέρνει το θέμα του Νοσοκομείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ καλώντας τη διοίκηση, αλλά και όλους τους Συμβούλους να πάρουν θέση εδώ και τώρα!

            Με εκτίμηση

              Ιρφάν Χατζηγκενέ

                                 Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

                                                Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

07/02/2023

 Προς

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κο Χρήστο Παπαθεοδώρου

Κοινοποίηση

Γραφείο Περιφερειάρχη

Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

 

Πρόταση διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης (ή συζήτηση του θέματος ως «έκτακτο» στην συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου)

 Περί τα τέλη Ιανουαρίου 2023, με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, διεξήχθη στην Ξάνθη διευρυμένη σύσκεψη φορέων με θέμα την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο της πόλης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (κυρίως ιατρών, αλλά και νοσηλευτικού).

Από τα όσα ελέγχθησαν στην εν λόγω σύσκεψη συνάγεται το συμπέρασμα ότι η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και επιπλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι πολίτες της Ξάνθης δεν απολαμβάνουν τις δέουσες υπηρεσίες υγείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Το Νοσοκομείο της Ξάνθης δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εδώ και 1.5 χρόνο λόγω έλλειψης ιατρών
  • Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο Παθολόγοι, την ώρα που θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ.
  • Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο υπηρετεί μόνο μία Πνευμονολόγος ενώ δεν υπάρχει καν Πνευμονολογική Κλινική.
  • Δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως για παράδειγμα ΩΡΛ

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει προκηρύξεις θέσεων ιατρών στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όμως κηρύσσονται άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, πλην όμως το πρόβλημα στο νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένει και επιτείνεται καθώς επίκεινται και συνταξιοδοτήσεις μελών του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού).

Επιπλέον οι πρακτικές των «δανεικών» ιατρών από τα Κέντρα Υγείας ή η κατά περίπτωση παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς κρίνονται ήδη αναποτελεσματικές.

Επειδή η διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες πρέπει να αφορά όλους μας,

Επειδή το Νοσοκομείο της Ξάνθης καταρρέει και η κατάρρευση αυτή θα έχει συνέπειες σε όλη τη Θράκη

Επειδή ως έχοντες πολιτική ιδιότητα οφείλουμε να συνδράμουμε στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου Ξάνθης,

προτείνουμε είτε τον ορισμό ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης και την εξέταση τρόπων ώστε το Όργανο στο οποίο συμμετέχουμε όλοι, να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων, είτε την εισαγωγή του εν λόγω θέματος ως «έκτακτο» στην συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Με όποιο τρόπο και αν αποφασίσετε να συζητηθεί το θέμα, κρίνεται σκόπιμη και η παρουσία/συμμετοχή εκπροσώπων των ιατρών, των νοσηλευτών/τριών αλλά και εκπροσώπου της διοίκησης του ιδρύματος

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button