Τρίτο Μάτι

Παπαμιχαήλ: “Ας αναλογιστούμε όλοι οι Ξανθιώτες, άραγε αυτό θα πρέπει να είναι το όραμα και οι στόχοι του Δήμου Ξάνθης καθώς και του Κέντρου Πολιτισμού μας;”

Με αφορμή την συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες γύρω από την επιλογή των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στις εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών φέτος, θα ήθελα να παραθέσω έναν προβληματισμό μου. Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μεγέθους ανάλογου με αυτό των Λαογραφικών Εκδηλώσεων να καλούνται «μεγάλα ονόματα» για να αναλάβουν τη διασκέδαση ! Ωστόσο όταν αυτό γίνεται σε βαθμό που απαξιώνονται οι καλλιτέχνες που εδρεύουν στην Ξάνθη, τότε κατ’εμέ οι ίδιες οι εκδηλώσεις χάνουν το νόημα τους!
Η πόλη μας έχει τη δυνατότητα και πρέπει να παρέχει επιλογές διασκέδασης για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, στηρίζοντας όμως πρώτα από όλα τους μουσικούς της περιοχής και δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα, τόσο στις Θ.Λ.Ε, όσο και καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου! Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του Κέντρου Πολιτισμού! Να βρει τρόπο, και να καταφέρει να προβάλει τον πολιτισμό που παράγει η Ξάνθη, σε συνδυασμό σαφέστατα με την όποια φίρμα, που θα επιλεγεί για να μαζέψει και τον κόσμο! Μια τέτοια σύμπραξη όχι μόνο συμφέρει σε πολιτιστικό επίπεδο αλλά αποτελεί και μια έξυπνη οικονομικά κίνηση που δεν φέρνει σε δύσκολη θέση τα ήδη στριμωγμένα δημοτικά ταμεία.
Στο πρόγραμμα των λαογραφικών εκδηλώσεων φαινεται το πόσο ασχολήθηκαν οι αρμόδιοι, ποια φιλοσοφία ακολουθούν και ποιος είναι φυσικά ο στόχος τους… Ένας «προεκλογικός θόρυβος» που στηρίζεται σε βαρύγδουπα ονόματα απλά και μόνο για να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μεγαλείου σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του θεσμού!!! Ας αναλογιστούμε λοιπόν όλοι οι Ξανθιώτες, άραγε αυτό θα πρέπει να είναι το όραμα και οι στόχοι του Δήμου Ξάνθης καθώς και του Κέντρου Πολιτισμού μας;
Γεώργιος Παπαμιχαήλ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button