Τοπικά νέα

Απόντες οι καλλιτέχνες της Ξάνθης από τις φετινές λαογραφικές εκδηλώσεις, αντ’ αυτού πρωτοστατεί το περιεχόμενο της trap

Αίσθηση προκαλεί η απουσία πολλών καλλιτεχνών της Ξάνθης από το φετινό Καρναβάλι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί για παράδειγμα η απουσία των Ξανθιωτών μουσικών Underhill West από τις φετινές Λαογραφικές και Καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι εν λόγω καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στην Ξάνθη, από το 2005 μέχρι σήμερα, έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από αμερικάνικα, βρετανικά, ιταλικά, ακόμη και βραζιλιάνικα media με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.
Ιδιαίτερα το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μουσικό περιοδικό Billboard Music World τους αναφέρει ως «πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες εκεί έξω, με κάτι αυθεντικό στον ήχο τους έχοντας να δώσουν πολλά στην παγκόσμια μουσική σκηνή». Το εν λόγω δημοσίευμα προσέλκυσε πάνω από 100.000 χρήστες – αναγνώστες από όλο τον κόσμο στο site του συγκροτήματος το οποίο έμαθε για την Ξάνθη με αφορμή το έργο τους.

Την ίδια στιγμή, συμμετοχές στο Καρναβάλι όπως αυτή του τράπερ FY περιέχουν υβριστικούς στίχους όπως οι εξής :
«Ποιοι στο π***σο είναι αυτοί
Μου ενοχλουνε το αυτί
Νιώθω ότι είμ’ ο Χριστός ή ο Kanye
Έχω 30κ followers ρωτάν που πάμε

Τους λέω δεν έχω ιδέα μα αυτοί με ακολουθάνε».
Του εν λόγω καλλιτέχνη οι συναυλίες ακυρώθηκαν ήδη στους διπλανούς δήμους με αφορμή το προσβλητικό περιεχόμενο των στίχων του.
Φαίνεται πως η καλλιτεχνική αξιολόγηση λείπει από τον Δήμο και το Κέντρο Πολιτισμού μας, αφού αυτό απαξιώνει επιτυχίες καλλιτεχνών που κατάγονται από τον τόπο μας διαδίδοντας την Ξάνθη σε όλο τον πλανήτη και αντ ’αυτού δίνουν βήμα σε καλλιτέχνες που προκαλούν με το στίχο τους.
Με μάσκες ή χωρίς μάσκες για ακόμη μία φορά δεν σκέφτεστε ή δεν θέλετε να σκέφτεστε τον τόπο μας.
Χαράλαμπος Καϊτεζίδης (Ιταλός)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button