Τοπικά νέα

Δίκαιη αντιμετώπιση και ενίσχυση του αποδεδειγμένα μειωμένου εισοδήματος των καλλιεργητών καπνού της Π.Ε. Ξάνθης

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

            κ. Γεωργαντά Γεώργιο

 

Θέμα: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ξάνθης «Η Ένωση» με επιστολή του ζητά δίκαιη αντιμετώπιση και ενίσχυση του αποδεδειγμένα μειωμένου εισοδήματος των καλλιεργητών καπνού της Π.Ε. Ξάνθης.

 Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. πρωτ. 3203/31-8-2022 αναφοράς μου, σας υποβάλλω νέα επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «Η Ένωση» με την οποία οι καλλιεργητές καπνού της Π.Ε. Ξάνθης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διακριτική μεταχείριση του ίδιου προβλήματος σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Ζητούν την ενίσχυση του αποδεδειγμένα, σύμφωνα και με την από 18/11/2022 Έκθεση της Περιφερειακής Επιτροπής Π.Ε. Ξάνθης, μειωμένου εισοδήματος των καπνοπαραγωγών της περιοχής, ως αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής, που αναμένεται να αγγίξει το 40%. Τέλος επιθυμούν να γίνουν σεβαστά όσα συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Γεώργιο Γεωργαντά, όπως και κατά τη δια ζώσης συνάντησή τους με τον Υφυπουργό κύριο Γεώργιο Στύλιο την 31/1/2023.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να στηριχθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το οικογενειακό εισόδημα των καλλιεργητών καπνού στην Π.Ε. Ξάνθης.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button