Η συμφωνία “μπάζει από παντού”

Ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας που ανακοινώθηκε, σε κοινή συνέντευξη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, είναι μία εν κρυπτώ συμφωνία των δύο ανδρών, εν αγνοία της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.

Εμβρόντητοι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι 82 μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, 46 των παλαιών χωρών και 36 των νέων χωρών, πληροφορήθηκαν τη συμφωνία – προσχέδιο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αντιδράσεις τους καλά κρατούν.

Ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας που ανακοινώθηκε, σε κοινή συνέντευξη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Ελλάδος μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, είναι μία εν κρυπτώ συμφωνία των δύο ανδρών, εν αγνοία της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.

Εμβρόντητοι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι 82 μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, 46 των παλαιών χωρών και 36 των νέων χωρών, πληροφορήθηκαν τη συμφωνία – προσχέδιο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι αντιδράσεις τους καλά κρατούν.

Η συμφωνία “μπάζει από παντού” και δε θα επικυρωθεί από την Ιερά Σύνοδο που θα συνέλθει την Παρασκευή, διαμηνύουν αρκετοί μητροπολίτες, προεξάρχοντος του δεύτερου τη τάξει της ιεραρχίας Παναγιώτατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμου.

Η συμφωνία δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα δημιουργήσει νέα δεινά στη χώρα που κάποιοι ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν βάσει μιας προσχεδιασμένης ρότας απαξίωσης της εκκλησίας, του ρόλου και του έργου της.

 

Γιορτάστηκαν με μεγαλοπρέπεια στο Παρίσι, στην αψίδα του θριάμβου, τα εκατό χρόνια από τη λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Ολοι ήταν εκεί, ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και άλλοι ηγέτες της υφηλίου, πολλοί από τους οποίους ευθύνονται για τους πολέμους και τα δεινά που βιώνουν και σήμερα οι λαοί, στη λογική των εξοπλισμών, της παγκοσμιοποίησης, της αύξησης του ζωτικού χώρου, της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών περιοχών και της καταδυνάστευσης των λαών, στρατιωτικά και οικονομικά από τους ισχυρούς της γης.

Δε μάθαμε από τους χιλιάδες νεκρούς του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, δεν πήραμε το μάθημά μας από τις καταστροφές που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια της φαντασίας, αλλά συνεχίζουμε να περπατάμε σ’ ένα τεντωμένο σχοινί, με το ψυχροπολεμικό καταστροφικό κλίμα κάτω από το τόξο ενός χρόνου καταλυτικού που μετράει αντίστροφα και που ενεδρεύει σε κάθε μας βήμα.

Την ίδια ώρα που η πείνα και η εξαθλίωση των ανθρώπων έχει ξεπεράσει τα όρια, οι κυρίες των κυριών συναγωνίζονται στις στυλιστικές επιδείξεις κορυφαίων μετρ της υψηλής ραπτικής με τουαλέτες και υποδήματα γνωστών οίκων, πανάκριβα όλα, για να εντυπωσιάσουν.

Αυτός δεν είναι εορτασμός μνήμης των νεκρών και του τέλους του πολέμου, είναι ένας αχταρμάς του τίποτα για λόγους επικοινωνιακούς, που δεν μας κάνει προσεχτικότερους και καλύτερους, είναι ένας αέρας που φεύγει χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς πραγματικό σκοπό, όραμα και ανάληψη των ευθυνών μας, για να μην ξαναζήσουμε τους εφιάλτες και σε πραγματικό χρόνο τα δεινά του πολέμου.

 

Η περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους μετά και το 2015 έχουν ήδη γίνει, ο λόγος -κουβέντα να γίνεται- έχει σχέση με την προσωπική διαφορά των παλαιών συνταξιούχων, πριν από το Μάη του 2015.

Η συγκυβέρνηση πέτυχε να υπάρχουν συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων, με τα ίδια χρόνια εργασίας, στο ίδιο ταμείο ασφάλισης, να μην αμείβονται με τα ίδια ποσά, να δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο, να προσβάλουν το περί δικαίου αίσθημα, να μην ισχύει η ισονομία και ισοπολιτεία και να είναι βέβαιο ότι θα καταπέσουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

Πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και οι εθνικοί και περιφερειακοί δρόμοι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση στα μεγαλύτερα τμήματά τους.

Θα πρέπει να γίνει η συντήρηση των δρόμων, οι οποίοι ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό στη σωρεία των τροχαίων ατυχημάτων, με νεκρούς, τραυματίες και υλικές ζημιές.

Ας μας πουν οι πολιτικά ανευθυνοϋπεύθυνοι που πηγαίνουν τα χρήματα των τελών κυκλοφορίας, αν δαπανώνται για την αξιοποίηση των δρόμων της χώρας ή χάνονται σε δαιδαλώδεις και αδιαφανείς διαδρομές, αν χάνονται σε κανάλια άγνωστα και σε επικίνδυνους ατραπούς.

 

Σε μια ατελείωτη προεκλογική παροχολογία, με πάνω από 30.000 υποσχέσεις διορισμού στο δημόσιο, με 10.000 ιερείς υπαλλήλους του δημοσίου να απολύονται και να μισθοδοτούνται με κρατική επιδοματική πολιτική από τις Μητροπόλεις, έκανε λόγο ο έλληνας πρωθυπουργός.

Είναι η γνωστή προεκλογική ανέξοδη υπόσχεση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους που ΘΑ υλοποιηθεί αν ψηφιστεί ο Αλέξης Τσίπρας και επανεκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ελληνικό λαό.

Ένα παζλ, ένα έργο πολύ δύσκολο και ακατόρθωτο, ένα αφήγημα που ξεπερνά το “Τσοβόλα δώστα όλα” από τον Αλέξη Τσίπρα, που άλλα μας είπε, άλλα μας έταξε προεκλογικά και εντελώς τα αντίθετα ζούμε και βιώνουμε σε καθημερινή βάση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία, με αυτή τη συγκυβέρνηση και τα έργα και τις ημέρες της, δεν υπάρχει διέξοδος στα οικονομικά και εθνικά θέματα και ούτε φαίνεται έστω και ένα αμυδρό φως στο βάθος του τούνελ.

Το τρένο της ανάπτυξης, της ευημερίας και οι καλύτερες μέρες, δεν περνούν από την Ελλάδα, όσο μια αριστερίζουσα κυβέρνηση με υπερδεξιές πολιτικές μας κυβερνά.

 

Πρέπει να είναι στο DNA ιδεολογικά κέντρα της αριστερας, οι δηλώσεις του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη που χαρακτηρίζει τη Βορεια Ηπειρο ως νότια Αλβανία, όταν εκ του μη όντως συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και με τον όρο βόρεια Μακεδονία για τους σλαβοσκοπιανούς.

Στη Βόρειο Ηπειρο, υπάρχει εθνική ελληνική μειονότητα και στη Δυτική Θράκη ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Μην πλέκετε κ. Φίλη τα αγγούρια με τα ραπανάκια και μη χαρακτηρίζετε με απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις τον έλληνα βορειοηπερώτη Κων/νο Κατσίφα  που πέρασε στο πάνθεο των ηρώων του έθνους μας.

 

Σιγή ιχθύος από την πολιτειακή, κυβερνητική, αντιπολιτευτική ηγεσία της χώρας για την εν ψυχρώ δολοφονία από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές του έλληνα βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα.

Η απουσία έστω και μία δήλωση του κατά τα άλλα λαλίστατου προέδρου της δημοκρατίας, η απουσία εθνικής αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου από την κηδεία, η μη απάντηση στις απαξιωτικές και εθνικά προσβλητικές δηλώσεις του Ράμα και άλλων κυβερνητικών αλβανών παραγόντων, οι χαμηλοί τόνοι για όλα αυτά του ελληνικού πολιτιικού συστήματος, με αποκορύφωμα εμμέσως πλην σαφώς της διαφοροποίησης του κυβερνώντος κόμματος στην ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο που προτάθηκε, από τον προεδρεύοντα στο κοινοβούλιο Νικήτα Κακλαμάνη στη μνήμη του βορειοηπειρώτη παλικαριού – εθνικού σύγχρονου ήρωα Κων/νου Κατσίφα, δημιουργούν πολλά και ποικίλα σχόλια στην κοινωνία μας.

Κατά τα άλλα ζουν στην πολιτική νιρβάνα τους, όλοι αλληλοκατηγορούνται για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, μιλούν με όρους παρελθόντος και κανείς δεν ασχολείται με το παρών και την επόμενη μέρα.

 

Είναι πολιτική αναλγησία σήμερα. η συγκυβέρνηση να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και να προσπαθεί με αλχημείες και επικοινωνιακά τεχνάσματα να τις εφαρμόζουν όποτε, όταν και όπως τους συμφέρει, κατά το δοκούν.

Αν ζούμε σε μια οικονομική και πολιτική κανονικότητα, θα πρέπει οι αποφάσεις της δικαιοσύνης να εφαρμόζονται στο σύνολό τους για όλους και όχι να οδηγούν μεγάλες κοινωνκές ομάδες στα δικηγορικά γραφεία για να δικαιωθούν, αν και είναι ηλίου φαεινότερο, ότι, οι παράνομες κρατήσεις έγιναν σε όλους τους εργαζόμενους – συνταξιούχους και πρέπει για λόγους δεοντολογίας, ηθικής, δημοκρατίας να τους επιστραφούν με πολιτική απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button