Τοπικά νέα

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα της Ξάνθης, της  πατρίδας μας ευρύτερα στον τομέα της αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης.
Με σολίστες τη Δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ κ. Παντελεήμονα.
Σε μία αποκαλυπτική παράσταση έκφρασης οραματισμών, πράξεων, λόγων, υλοποίησης σχεδιασμών.
Πρώτιστα ήθους.
Στιγμές σύνθεσης μεγαλείου & ουσίας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού «Αγροτική Πολιτική στην Πράξη».
Παρόντες βουλευτές του  ελληνικού κοινοβουλίου, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην και νυν δήμαρχοι, εκπρόσωποι αγροτών, στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ακροατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ” Ελισσώ “.
Για το βιβλίο μίλησαν οι κ. κ.
Τάσος Κοντογιαννίδης, Δημοσιογράφος.
Νίκος Κουτλιάμπας πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού 
Δ. Παπαγιαννίδης Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ.
Ευριπίδης Στυλιανίδης πρώην υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης.
Τελευταίος ο συγγραφέας μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων.
Ο Αλέξανδρος Κοντός γνώρισε την αποθέωση από τους παρισταμένους που χειροκροτούσαν παρατεταμένα όρθιοι.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ κ Παντελεήμων τοποθετήθηκε τελευταία με ενθυμήσεις και νουθεσίες.
Κρατήστε τη φωτογραφία – όλες από την εφημερίδα Θράκη – που είναι κάτι πολύ περισσότερο από 1.000 λέξεις και την κινέζικη παροιμία.
ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΘΟΣ! !!
Παρουσιάστριας και πρωταγωνιστή.
Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου, στο οποίο προλογίζει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Η πράσινη ανάπτυξη με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η γεωργία ακριβείας με τις ψηφιακές τεχνολογίες, η συμβολαιακή γεωργία που πρώτη με επιτυχία οργάνωσε η ΣΕΚΕ ως λύση για την αντιμετώπιση της πολυδιάσπασης του κλήρου, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, η παραγωγή βιοκαυσίμων, η στήριξη της κτηνοτροφίας, η προώθηση των βιολογικών προϊόντων, η οργανωμένη παροχή σύγχρονης τεχνογνωσίας προς τους αγρότες με τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν μερικές μόνο από τις εκσυγχρονιστικές παρεμβάσεις του Αλέκου Κοντού.
Ο Αλέκος πιστεύει πως μπορεί να φαίνεται στατιστικά, ότι η πρωτογενής αγροτική παραγωγή καλύπτει μόλις το 4,5% του ΑΕΠ, στην πραγματικότητα όμως η συνεισφορά είναι πολύ μεγαλύτερη στην εθνική μας οικονομία, διότι μόνο στην κεντρική και βόρειο Ελλάδα μαζί με την σχετιζόμενη μεταποιητική βιομηχανία, τα εμπορικά δίκτυα και τις αγροτοτουριστικές υπηρεσίες ξεπερνά τΕντοπίζει τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς τομέα για τη προσέλκυση νέων στην περιφέρεια με ότι σημαίνει αυτό για την ισόρροπη ανάπτυξη και την εθνική ασφάλεια της ακριτικής Ελλάδας.
Εκτιμά και αγωνίζεται για το υγιές συνεταιριστικό κίνημα αναδεικνύοντας το ρόλο που αυτό μπορεί να διαδραματίσει, όταν οι επικεφαλείς κινούνται με γνώσεις και ήθος, κάτι που άλλωστε το απέδειξε και ο ίδιος στη ΣΕΚΕ τα τελευταία χρόνια.
Δίνει μεγάλη σημασία στην επιστημονική στήριξη των παραγωγών με γεωπόνους και γεωτεχνικούς και στη σύνδεση της παραγωγής με μια σύγχρονη μεταποιητική βιομηχανία και με μια ελληνική ποιοτική διατροφική αλυσίδα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και θα προσθέσει μια ξεχωριστή φωτεινή ψηφίδα στη διεθνή εμπορική, τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας με τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ύμνοι στον μεγάλο αγροτικό ηγέτη Αλέξανδρο Μπαλτατζή.
Όπως τότε, έτσι και τώρα.
Η ΞΑΝΘΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!
Καλοτάξιδο το βιβλίο, ενσάρκωση του οράματος !!

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button