Έμεινε στο 0 με τον ΟΦΗ

Επιστροφή στις εντός έδρας ισοπαλίες για την SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς μετά το 4-0 επί του Λεβαδειακού και το 2-1 επί της ΑΕΚ το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία απέναντι στον ΟΦΗ.

Επιστροφή στις εντός έδρας ισοπαλίες για την SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς μετά το 4-0 επί του Λεβαδειακού και το 2-1 επί της ΑΕΚ το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία απέναντι στον ΟΦΗ.


 Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν 2 πρόσωπα στην αναμέτρηση καθώς την μέτρια εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ακολούθησε η καλή εμφάνιση και η δημιουργία αρκετών ευκαιριών στο δεύτερο 45λεπτο.


Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να λυθεί το πρόβλημα του γκολ και έτσι ήρθε η 6η εντός έδρας ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Super League.


Η συνάντηση πέρα από τον αγωνιστικό χαρακτήρα είχε και άλλα αξιοσημείωτα τα οποία το δικό τους μερίδιο στην διάρκεια του 90λεπτού.


Το πρώτο ήταν η επιστροφή του Γιάννη Ματζουράκη στην Ξάνθη, αντίπαλος της SKODA ΞΑΝΘΗ, με τον προπονητή του ΟΦΗ να παρακολουθεί τον αγώνα από τις θέσεις των επισήμων.


Το δεύτερο είχε να κάνει με την παρουσία περίπου 600 μαθητών από τα Δημοτικά σχολεία της Ξάνθης οι οποίοι βρέθηκαν στην Θύρα Δ και έδωσαν την δικιά τους ξεχωριστή νότα στο παιχνίδι. Μια κίνηση που θα πραγματοποιηθεί και στο μέλλον.


Στα αγωνιστικά οι φάσεις που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες και με την πιο επικίνδυνη να είναι για λογαριασμό του ΟΦΗ με τον Στόλιτσα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.


Στο δεύτερο ημίχρονο καλές ευκαιρίες για λογαριασμό της SKODA ΞΑΝΘΗ έχασαν οι Παππάς, Ντόσεκ, Γκρζέλακ και Σουάνης ενώ για τους Κρητικούς που συνεχίζουν την προσπάθεια τους για να αποφύγουν τις θέσεις που οδηγούν στην αμέσως επόμενη χαμηλότερη κατηγορία έχασε ο Πόποβιτς στο 93ο λεπτό.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Ριζογιάννης, Αγκάλι(46 Σουάνης), Αμπραχάμ, Ντόσεκ, Βάλλας (75 Ταιντέρ), Ζουέλα, Κωστούλας, Παππάς(65 Κιντάνα), Τζιωρτζιόπουλος, Γκρζέλακ


ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Σίμιτς(60 Σφακιανάκης), Πόποβιτς, Στόλιτσα (90 Βενέτης), Σταυρακάκης (89 Κορνέα), Μπερτίν, Ρουμπάκης, Μανούσος, Μπεθάρες, Σουλεάπ


 



Ενδιαφέρον


για τον Σκέλα


Τις συζητήσεις τις Ξάνθης με τον Ερβιν Σκέλα αποκάλυψαν δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου. Πρόκειται για τον 32χρονο (17-11-1976) διεθνή Αλβανό (με κοινοτικό διαβατήριο) μέσο με πλούσια καριέρα στα γερμανικά γήπεδα.


Ο Σκέλα ξεκίνησε την καριέρα του στην Ερτζεμπίργκε, για να αγωνιστεί από το 1999 έως το 2001 στην Τσέμνιτσερ (50 συμ., 11 γκολ), από όπου δόθηκε δανεικός στη Βάλντχοφ (15 συμ., 3 γκολ). Το 2001 έκανε το μεγάλο βήμα όταν μεταγράφηκε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2004 μετρώντας σε 92 συμμετοχές 26 γκολ. Την περίοδο 2004-05 έπαιξε με τα χρώματα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (32 συμ.) για να μετακομίσει την επόμενη χρονιά στην Καϊζερσλάουτερν (34 συμ., 4 γκολ). Το πρώτο εξάμηνο του 2006 πέρασε από την Ασκολι (7 συμ.) από την οποία μεταγράφηκε στην Κότμπους, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα (60 συμ., 8 γκολ).


Πάντως το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι, με τους διοικούντες να θέλουν να εξασφαλίσουν από τώρα την υπογραφή του.



Οι “εξηγήσεις” του Παράσχου


Εξέπληξε πολλούς με την επιλογή των Ντόσεκ – Αγκάλι ως επιθετικό δίδυμο ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου:


“Ετσι το είδα εγώ και νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος να στήσω την ομάδα. Πόνταρα στις σέντρες και στο γεγονός ότι οι κεντρικοί αμυντικοί του ΟΦΗ είναι πιο κοντοί από τους δικούς μας ψηλούς. Αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν λειτούργησαν τα άκρα μας καθόλου καλά με αποτέλεσμα να μη βγουν οι σέντρες που θέλαμε. Είχαμε νευρικότητα και άγχος χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Χάσαμε ένα ολόκληρο 45λεπτο χωρίς να παίξουμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά λίγο η ατυχία, λίγο ο αντίπαλος τερματοφύλακας και έμεινε τελικά το 0-0. Τώρα πλέον το βάρος πέφτει στο Κύπελλο και εκεί θα τα δώσουμε όλα διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης”.


 



“Δεν μας ικανοποιεί


 ο βαθμός”


Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν πήρε τη νίκη εξέφρασε ο Μίκαελ Γκσπούρνιγκ, που έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στο Κύπελλο: “Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας. Θέλαμε τη νίκη αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να την πετύχουμε. Την Τετάρτη μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι που είναι για τον άλλο στόχο μας το Κύπελλο και θα πάμε να παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να χαρούμε εκεί”.


 


“Το μυαλό μας στο Κύπελλο”


Το σύνθημα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έδωσε ο Παντελής Ριζογιάννης δηλώνοντας:


“Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Ο,τι και να πούμε το πρωτάθλημα συνεχίζεται και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και εμείς. Νομίζω ότι απομακρυνθήκαμε λίγο από το στόχο του πρωταθλήματος που ήταν η είσοδος στα πλέι οφ, εμείς όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης που είναι για το Κύπελλο, το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ όλους μας”.


Από την πλευρά του ο Φρανκ Ζουέλα τόνισε:


“Ηταν ένα αποτέλεσμα που δεν το θέλαμε και ένα παιχνίδι που δεν καταφέραμε να το κερδίσουμε, παρ’ όλο που στο δεύτερο ημίχρονο και καλή εμφάνιση κάναμε και καλές ευκαιρίες δημιουργήσαμε. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαστε μακριά σε κανέναν από τους στόχους που έχουμε και απλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο”.


 



** Η θύρα Δ, που στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν τοποθετημένοι οι φιλοξενούμενοι, ήταν γεμάτη από μικρούς μαθητές όλων των σχολείων της Ξάνθης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button