Τοπικά νέα

Κώστας Κουρτίδης: “Δεν θ’ αποκλειστούν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου από το μάθημα της φυσικής αγωγής στο κολυμβητήριο της Ξάνθης”

Γραφειοκρατικοί οι λόγοι

Διαμαρτύρονται οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης για το κόστος μεταφοράς των μαθητών του σχολείου τους στο κολυμβητήριο  της πόλης μας στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι! Για την επιστολή διαμαρτυρίας τους μίλησε στηΝ πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στο STAR 88,8 fm η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  κυρία Τσιρακίδου Χριστίνα

“Πληροφορηθήκαμε πριν τρεις ημέρες ότι δεν είναι έτοιμη η σύμβαση και το πρόγραμμα για το σχολείο μας θ’ αναβληθεί μέχρι την υπογραφή της.Το πρόγραμμα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με καθορισμένα σχολεία.

Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι θα συμμετέχουν οι μαθητές που οι γονείς τους θα πληρώσουν τη μεταφορά τους στο κολυμβητήριο. Ετσι αποκλείονται κάποια παιδιά  που οι γονείς τους είναι αρνητικοί γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Πως αποκλείονται μαθητές από ένα μάθημα, αυτό της φυσικής αγωγής; Επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη  κ. Κουρτίδη και τη διυεθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κυρία Στυλιανίδου και μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες”

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει μίλησε στην εκπομπή και ο κ. Κουρτίδης, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηριου (μετά το άνοιγμα των σχολείων) και στη γραφειοκρατική διαδικασία:

“ Εχουν δίκαιο οι γονείς και βέβαια θα δώσουμε λύση. Ο προγραμματισμός της μεταφοράς των μαθητών γίνεται μόλις κλείσουν τα σχολεία.Το αίτημα ήρθε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Καθυστέρησε, γιατί το κολυμβητήριο λειτούργησε μετά το σχολικό έτος και υπήρξε μια γραφειοκρατική διαδικασία για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των σχολείων.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση μας έστειλε το αίτημα αφού είχε ανοίξει το κολυμβητήριο και είχε πάρει επίσημα την άδεια και ξεκινήσαμε τη διαδικασία αρχές Νοεμβρίου για να εντάξουμε τα σχολεία που δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών τους για το μάθημα της κολύμβησης. Δεν θα αποκλειστεί το συγεκριμένο σχολείο. Εχουμε κάνει τη δέσμευση του ποσού. Περιμένουμε την έγκριση της σύναψης σύμβασης από την οικονομική επιτροπή. Επρεπε να ακολουθηθεί γραφειοκρατική διαδικασία.(Χιλιομετρικές αποστάσεις, δέσμευση ποσών, οικονομική επιτροπή κ.α)

Από τη στιγμή που το δικαιούνται θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα δοθεί λύση το συντομότερο.”      

                                                ΚΓ

Ακούστε στο αρχείο εκπομπών την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 της Δευτέρας 16/1, από το χρόνο 1.45.40 την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης κυρία Τσιρακίδου και τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button