Αγώνας Σπόρ

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ – Ερμής Λαγκαδάς 66-53

Για ακόμη μια φορά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ στηριζόμενος στην άμυνα του κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά και να ανέβει ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Παπαδόπουλου ειδικά στο 2ο μέρος δίδαξε αμυντική λειτουργία καθώς δέχτηκε μόνο 19 πόντους από τον αντίπαλο του και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για το 8ο φετινό ροζ φύλλο αγώνα.

Βέβαια για να έρθει μια νίκη χρειάζονται και επιθετικές λύσεις και αυτές η ομάδα της Ξάνθης τις βρήκε από τον νεοαποκτηθέντα Γιορντάν Καντέ που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και γεμάτη στατιστική.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκαν ιδιαίτερα δυνατοί κάτω από το καλάθι και κατάφεραν να έχουν σταθερό προβάδισμα το οποίο έφτασε στους 5 πόντους με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (29-34).

Στο δεύτερο μέρος η δυνατή άμυνα συνδυάστηκε και με καλές επιθετικές επιλογές και έτσι οι γηπεδούχοι μπόρεσαν αρχικά να μειώσουν και στη συνέχεια να πάρουν το προβάδισμα και παράλληλα αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η διαφορά έφτασε τους 8 πόντους (52-44), ο Ερμής μείωσε σε 52-49 αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πραγματοποίησε σερί 13-4 και πήρε την νίκη με 66-53.

Διαιτητές: Ευφραιμίδης Σ. – Ντόγκας – Χατζημπαλίδης.

Τα 10λεπτα: 16-18, 29-34 ημίχρονο, 47-42, 66-53 τελικό

Λεύκιππος Ξάνθης (Παπαδόπουλος): Καντά 24 (3), Παλλάκης 2, Μακαρατζής 8 (1), Δεληγιάννης, Τσίλογλου, Κατσαμούρης 12 (2), Μπουτσακτσή 10, Μαλανδρής 2, Χρήστου 8 (1), Κάλτσος, Τσαλαπάτας.

Ερμής Λαγκαδά (Παρίτσης): Ταζόπουλος, Χρυσανθάκης, Μάρουσιτς 9 (1), Γκέλιος 15 (1), Καμαριώτης 1, Λογοθέτης 16, Ανδρέου 6, Παπαδόπουλος 6, Γκοτζαμανίδης.

*** Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή του Ερμή Λαγκαδά ήταν και ο παλιός παίχτης του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ, Φίλιππος Παϊτάρης, που πριν την έναρξη του αγώνα είχε φιλικές συζητήσεις με παλιούς συμπαίχτες και παράγοντες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button