Περιφέρεια

Διαδοχικές συσκέψεις Μέτιου – Μενδώνη στην Κομοτηνή για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η εξέλιξη των έργων για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου τα οποία έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ Πολιτισμού της Αρχαίας Εγνατίας Οδού της ΑΜΘ και εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014-2020.

Εξετάστηκαν επίσης νέα έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο επόμενο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Νωρίτερα, η κυρία Μενδώνη και ο κ. Μέτιος είχαν πραγματοποιήσει ξεχωριστή σύσκεψη για τα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.

Στις συσκέψεις συζητήθηκε επίσης εκτενώς η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Συμμετείχε μάλιστα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής από την υπεύθυνη λειτουργίας του, ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σε θέματα πολιτισμού, κυρία Ζωή Κοσμίδου.

Αποφασίστηκε η Εθνική Λυρική Σκηνή να αναλάβει το συντονισμό λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, μέσω ενός προγράμματος συνεργασίας με την Περιφέρεια που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου,ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παύλος Δαμιανίδης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτισμού κυρία Ζωή Κοσμίδου, στελέχη από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button