ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Συναντήθηκα με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Στρατηγό κ. Νίκο Φωτιάδη, συζητήσαμε για το άρθρο που έγραψε προ ημερών στον τοπικό τύπο με τίτλο “Το Κράτος των Διευθαρμένων” και μου είπε ότι άκουσε την εκπομπή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό SUPER FM με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Φίλιππο Τσαλίδη. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι βαθειά προβληματισμένος με τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, τόνισε ότι η σημερινή κατάντια είναι αποτέλεσμα ανικανότητας των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα (κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) και κατέληξε ότι δυστυχώς η κατάσταση αυτή για την πατρίδα μας θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, περισσότερο από 20 χρόνια.

   Συναντήθηκα με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Στρατηγό κ. Νίκο Φωτιάδη, συζητήσαμε για το άρθρο που έγραψε προ ημερών στον τοπικό τύπο με τίτλο “Το Κράτος των Διευθαρμένων” και μου είπε ότι άκουσε την εκπομπή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό SUPER FM με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Φίλιππο Τσαλίδη.



   Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι βαθειά προβληματισμένος με τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας, τόνισε ότι η σημερινή κατάντια είναι αποτέλεσμα ανικανότητας των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα (κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) και κατέληξε ότι δυστυχώς η κατάσταση αυτή για την πατρίδα μας θα τραβήξει σε βάθος χρόνου, περισσότερο από 20 χρόνια.



   Τον ρώτησα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλοφών και μου απάντησε:


“Το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει εκλογές κάθε 4 χρόνια κι όχι όποτε γουστάρει ο καθένας. Δυστυχώς όμως ο κάθε Πρωθυπουργός σαν τον Λουδοβίκο τον 14ο που έλεγε “Το κράτος είμαι εγώ”, παραβιάζει το Σύνταγμα και “κατά το δοκούν” προκηρύσσει εκλογές χωρίς να ρωτάει τον ταλαίπωρο “κυρίαρχο Λαό”.


Εκλογές κ. Παυλικιάνο σημαίνουν τεράστιες δαπάνες, διαπλοκή για τις υποψηφιότητες και απραξία του κρατικού μηχανισμού δυο μήνες πριν και δυο μήνες μετά.


Να γίνουν εκλογές για ποιο λόγο;


Για να έχουμε ακυβερνησία;


Αν θέλει ο αποτυχημένος Πρωθυπουργός να φύγει, να πάει στο καλό. Μήπως κι αυτός που θα έλθει θα είναι καλλίτερος; Τα ίδια σκατά είναι όλοι. Είπαμε ότι το “σύστημα” στην χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία έτσι μας κατάντησε.


Να έχουμε ένα Πρόεδρο Δημοκρατίας δίχως καμμία εξουσία (άβουλο όν) κι ένα Πρωθυπουργό παντοδύναμο που κάνει όποιον θέλει Υπουργό, επιλέγει όποιους θέλει για βουλευτές, διαλύει όποτε θέλει τη Βουλή και παίζει στην πλάτη του Ελληνικού Λαού σκάκι.


Αρχή στην Ελλάδα: Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.


Ποιοι πληρώνουν τώρα φόρους; Τίνων οι συντάξεις και τα επιδόματα κόπηκαν; Ο μέσος Ελληνας, ο νοικοκύρης, ο σοβαρός, ο νομοταγής. Οι κουμπάροι, τα λαμόγια, οι απατεώνες κάθε είδους (βιομήχανοι, εφοπλιστές, Golden Boys) σφυρίζουν κλέφτηκα.


Οι πολιτικοί (όλοι ανεξαιρέτως), πρέπει ή να παραιτηθούν ή να ζητήσουν από τον Ελληνικό Λαό συγνώμη, να δεχθούν να αμοίβονται με 3.000 ευρώ μηνιαίως, να παύσουν να έχουν όχημα κρατικό, να μη συνοδεύονται από Αστυνομικό (στη Δημοκρατία δεν χρειάζονται μπράβοι και πιστολέρος) για να συνεχίσουν να… “υπηρετούν” το Λαό.


Οι 300 είναι πολλοί. 150 βουλευτές χρειάζονται. Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους ή να βρουν μια δουλειά για να επιβιώσουν.


Φθάνει πια. Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό με εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που μειώνονται οι δαπάνες Παιδείας, Υγείας, κοινωνικής μέριμνας μέχρι και οι αμυντικές δαπάνες και κανείς δεν αντιδρά. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Θυμάμαι το σύνθημα που φώναζε ο κόσμος αγανακτισμένος “Να καεί, να καεί η πουτ… η Βουλή”.


Αγανακτισμένο τον είδα τον Στρατηγό, όπως αγανακτισμένοι είναι και όλοι οι Ελληνες που βιώνουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την οποία δεν φταίνε οι ίδιοι.


Κι ας είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος “Μαζί τα φάγαμε”.


Αυτοί τα έφαγαν γι’ αυτό ο κόσμος φωνάζει “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα”!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button