Τοπικά νέα

Στάθης Γιαννακίδης: “Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μια εμφατική νίκη και θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις”

Είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για τις εθνικές εκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση

Στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο STAR 88,8 fm και στον Κοσμά Γεωργιάδη μίλησε την περασμένη Δευτέρα ο πρώην υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, με αφορμή την σημερινή εκδήλωση του Ινστιτούντου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ στη Ξάνθη 

Ο κ. Γιαννακίδης στην αρχή της συνέντευξης ευχήθηκε στους ακροατές του STAR 88,8:

“Ευχομαι καλή χρονιά με Υγεία, με όραμα, το 2023 να είναι καλύτερη χρονιά από το 2022, με την κοινωνία πρωταγωνίστρια και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διαβούμε σε πιο ασφαλή μονοπάτια, να ξεπεράσουμε και το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, προκειμένου η πλειοψηφία της κοινωνίας να ξαναβρεί το όραμα, την ελπίδα, και την προσμονή για καλύτερες μέρες”

– Για την εκδήλωση του ΕΝΑ στην Ξάνθη είπε:

“Είναι μια πρωτοβουλία του “ΕΝΑ”, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ερευνητικό κέντρο, δημιουργήθηκε το 2017 από μια πρωτοβουλία οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών επιστημόνων, με κύριο στόχο να δημιουργηθεί ένα βήμα ελεύθερου διαλόγου, ένας χώρος δημιουργίας και διάδοσης εναλλακτικών ιδεών με τελικό στόχο το μετασχηματισμό τους σε εφαρμόσιμες θεωρίες και πολιτικές. Η συζήτηση για τη δημιουργία παραρτήματος “ΕΝΑ”, το οποίο έχει συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, κινείται στον ευρύτερο χώρο τον προοδευτικό και της αριστεράς, ξεκίνησε από το 2019 και στην Περιφέρεια ΑΜΘ και το 2023 δημιουργήθηκε στην Ξάνθη με στόχο να συσπειρώσουμε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις και κυρίως νέο κόσμο, προκειμένου να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στη δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται, να έχουμε λόγο για την περιοχή μας, με προτάσεις και ιδέες, για ένα καλύτερο μέλλον για την περιφέρειά μας.”

– Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

“Το καλοκαίρι του 2022 άνοιξαν οι διαδικασίες και τον Ιούλιο από την τοπική οργάνωση του κόμματος κατατέθηκαν  οι σχετικές διαθεσιμότητες. Εχω καταθέσει και τη δική μου. Αναμένουμε την επίσημη και οριστική ανακοίνωση των ονομάτων από την αρμόδια εκλογική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τη γραμματέα του κόμματος, τον αναπληρωτή συντονιστή και το διευθυντή του γραφειο του προέδρου. Αναμένεται και η συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων.”

– Για το  στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το προσωπικό του στοίχημα;

“Από τις αρχές του  2021, ο στόχος που προέκυψε μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, είναι η νίκη στις εκλογές έστω και με μια ψήφο, όπως έχει διατυπώσει και ο πρόεδρος του κόμματος, προκειμένου ν’ απαλλαγούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να προχωρήσουμε στη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα μπορέσει να δώσει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας, τις προκλήσεις που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε ως χώρα, έχοντας στο επίκεντρο τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κα όχι τους λίγους και ισχυρούς.

Στοίχημα είναι και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης να ηττηθούν οι δυνάμεις της δεξιάς, ν’ αναδειχθούν προοδευτικές συνεργασίες προκειμένου να μπορέσουμε να υπερβούμε τ’ αδιέξοδα και τις προβληματικές που παρουσιάζονται σήμερα με μεγάλο μερίδιο ευθύνης και από τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση.”

– Είναι τόσο κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρουλάκης όπως ισχυρίζεται και ο πρωθυπουργός;

“Αυτό καταγράφεται μετά το καλοκαίρι και με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Εχει τεθεί το δίλημμα με πιο ξεκάθαρο τρόπο και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί συμπόρευσης ή όχι με τη Νέα Δημοκρατία. Οι φωνές στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ που αμφισβητούν τη συνεργασία με τη ΝΔ έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Μετεκλογικές συνεργασίες θα προκύψουν με βάση και τ’ αποτελέσματα. Πρέπει να υπερβούμε το καθεστώς Μητσοτάκη.”

– Αν συμμερίζεται το δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για ραγδαία φοθρά στη ΝΔ που προκαλούν τα σκάνδαλα με τις στημένες δημοσκοπήσεις;

“Η ΝΔ στηρίζεται έντονα σε μια επικοινωνιακή πολιτική, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ένα κλίμα ότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Επενδύει στην αποχή. Θέλει ο κόσμος να μη συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες. Δική μας στόχευση και των προοδευτικών δυνάμεων είναι η αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Οσο μεγαλύτερη συμμετοχή έχουμε στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση τις περιοδείες και την επαφή με τον κόσμο, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας και η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγαλύτερη όσο περνάει ο καιρός και δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα.

Είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι για τις εθνικές εκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Είναι μια κρίσιμη χρονιά το 2023.

Εχουμε ισχυροποιήσει έντονα τις δυνάμεις μας  και στην Ξάνθη.

Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μια εμφατική νίκη και θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.”

Μπορείτε να ακούσετε στο αρχείο των εκπομπων (9/1) την πρωϊνη ενημέρωση (8-10) στο STAR 88,8 FM.
Από το χρόνο 1.13.00 ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης

ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button