Ειδήσεις

Κώστας Τσαλίκης: “Εμείς ορίζουμε την τύχη μας, να επαναφέρουμε άμεσα την ομάδα εκεί που αρμόζει και ανήκει”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Αθλητικό Παλμό, του Νεκτάριου Αμποβιανίδη, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Team Manager της ΠΑΕ Ξάνθη, Κώστας Τσαλίκης, ενόψει του “τελικού” της Κυριακής με τον Εργοτέλη αλλά και αυτό που ακολουθεί με Λεβαδειακό, την αυστηροποίηση των μέτρων και την υπομονή που πρέπει να κάνει ο κόσμος, αλλά και στα όσα πέρασε ο ίδιος και η ομάδα την τελευταία διετία και το σοκ του υποβιβασμού όπως ήρθε, τις αλλαγές στην ιδιοκτησία και την ευκαιρία ο ΑΟΞ να επανέλθει άμεσα εκεί που ανήκει.

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Τσαλίκης ανέφερε:

“Το να κρίνονται όλα απο τα δικά μας πόδια έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, έστω και στο φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι ένα βήμα σημαντικό, απο θέμα ψυχολογίας είναι ότι καλύτερο το οτι δεν εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Είναι δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες που οφείλουμε να κερδίσουμε και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που βρισκόταν και εκεί που την έχει μάθει όλος ο κόσμος”

“Η αλήθεια είναι πως η έδρα δεν παίζει τον ρόλο που έπαιζε όταν είχε κόσμο στα γήπεδα, η διαφορά είναι αισθητή και την αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος. Είναι πλέον δύσκολα χωρίς την παρουσία κόσμου πάρθηκαν και αυτά τα τελευταία μέτρα τα οποία εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, για ποιο λόγο γίνανε τώρα και για ποιο λόγο πάρθηκε η απόφαση για δύο ματς το γήπεδο να είναι τελείως μα τελείως άδειο αυτή την στιγμή εμείς είχαμε ανάγκα και τους 20-30 που θα ήταν στο γήπεδο για να μην πω για τους 80 και 100 που βάζουν άλλοι. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την απόφαση, αναγκαστικά θα την ακολουθήσουμε και πάμε σε άδειο γήπεδο να παίξουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια που θέλουν προσοχή και ειδικά αυτό με τον Εργοτέλη μια ομάδα πολύ νεανική, γρήγορη που για μένα παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην κατηγορία”

“Γενικά το θέμα της έδρας είναι μεγάλη κουβέντα και προσωπικά δεν θέλω να το συζητήσω, εγώ εξακολουθώ να μην βγάζω νόημα απο αυτές τις αποφάσεις που παίρνουν οι κατά τα άλλα νοήμονες άνθρωποι. Δυστυχώς δεν έχουμε να πούμε κάτι ευχάριστο στον κόσμο, είναι γνωστό πως δεν μπορεί να μπει κανείς. Είναι ατυχές στο σημείο που ήρθε αυτή η απόφαση με μας να παίζουμε στην έδρα ματς δύο ματς που κρίνουν την χρονιά και ενώ όλη την χρονιά έχουν γίνει τα Σόδομα και Γόμορα, και μιλάμε τώρα πως εμείς θα πρέπει να είμαι προσεκτικοί σε ένα άδειο γήπεδο για να μην τιμωρηθούμε. Και ενώ φέτος έχουν γίνει απίστευτα πράγματα και δεν έχουμε δει ποινές. Η Ξάνθη είναι η πιο ζημιωμένη απο αυτή την απόφαση.”

“Έχουμε κάνει και εμείς τα λάθη μας, δεν το ξεχνάμε ξέρουμε πως έχουμε πετάξει έναν ολόκληρο γύρο με κάποιες ατυχείς επιλογές αποδίδοντας κακό ποδόσφαιρο. Απο εκεί και πέρα με την έλευση του κ. Τεννέ έχει στρώσει λίγο η ομάδα, δείχνει και ειδικά στα τελευταία ματς μια ομοιογένεια, το απαραίτητο πάθος, δείχνει αγωνιστικά οτι μπορεί να ανταπεξέλθει. Και εκεί ελπίζουμε, οι παίκτες μας δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, το έδειξαν και μέσα στον Ιωνικό και εύχομαι και πιστεύω πως θα το δείξουν και σε αυτά τα δύο ματς.”

“Πρέπει και αυτοί να καταλάβουν την σημασία και το βάρος της φανέλας που φοράνε, που λόγω μιας άσχημης συγκυρίας που δεν οφείλεται στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας η παρουσία του συλλόγου στην Β’ Εθνική. Να δώσουν αυτό που πρέπει να δώσουν ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί για να κάνουν το αυτονόητο που είναι η ομάδα να επιστρέψει εκεί ανήκει. Για τους Ξανθιώτες που πονάνε την ομάδα περισσότερο, γιατί πολλοί την αγαπάνε αλλά λίγοι την πονάνε, αυτή η ομάδα δεν έχει πέσει ποτέ. Δεν υπάρχει Β’ Εθνική για την Ξάνθη, και δεν θέλω να το βλέπω στα χαρτιά εγώ προσωπικά, οπότε πρέπει να γυρίσουμε το συντομότερο εκεί που αρμόζει στον σύλλογο χωρίς πολλά λόγια με προσπάθεια, να δώσουμε τα πάντα σε αυτά τα δύο παιχνίδια για να επιτευχθεί ο στόχος”

¨Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μας πέρα απο την πρώτη θέση και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας σε αυτά τα δύο ματς. Απο την στιγμή που κρατάς την τύχη στα χέρια σου πας για δύο νίκες για να τελειώνεις, να κάνεις τον προγραμματισμό σου όσο πιο γρήγορα γίνεται και να έχεις χρόνο μπροστά σου ώστε να ετοιμάσεις την ομάδα για τη νέα χρονιά. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο αυτή την στιγμή, αλλά επειδή εγώ θέλω να τα ξεχωρίσω μπορεί να είναι μικρή η απόσταση των δύο αγώνων θα πρέπει να είναι σαφής πως έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με πιο δύσκολο για μένα με τον Εργοτέλη επικεντρωνόμαστε σε αυτό το ματς και μετά βλέπουμε στο ματς της Τετάρτης τι χρειαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου μας χωρίς να σκεφτόμαστε διπλά αποτελέσματα, εμείς είμαστε προσηλωμένοι στη νίκη και μόνο αυτή.”

“Τα παιδιά αυτά που μείναμε απο πέρσι και ζήσαμε όλη αυτή την γελοιότητα και την παρωδία την περσινή, είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται και περισσότερο το πόσο πρέπει άμεσα αυτή η ομάδα ανέβει στην Super League. Όταν είσαι 32 χρόνια σε αυτή την κατηγορία και πηγαίνεις να αγωνιστείς σε ομάδες όπως είναι η Ρόδος, χωρίς να θέλω να μειώσω καμία ομάδα έτσι προς Θεού, και βιώνεις όλα αυτά που βιώνεις απο ομάδες που αμφιβάλω αν ξέρουν και την ιστορία τους,τότε αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις καμία θέση ανάμεσα τους. Οπότε δεν είναι ούτε η πορεία, ούτε οτι όσοι είμαστε απο πέρσι, δεν έχουμε κάνει διακοπές, μην ξεχνάς πως έχουμε πάει σερί, ο Χουσείν ο φροντιστής ο Νταβογιάν ο μασέρ και όλα τα παιδιά που ζήσαμε αυτή την παρωδία, την κούραση την σωματική και ψυχολογική. Όλους εμάς δεν μας ενδιαφέρει ούτε η κούραση ούτε τίποτα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην ξαναδούν τα μάτια μας αυτά που είδαμε φέτος σε αυτή την κατηγορία. Και θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε να βγούμε άμεσα, γιατί δεν αξίζει σε αυτή την ομάδα να αγωνίζεται σε τέτοιους είδους γήπεδα και μικρές σε εισαγωγικά η χωρίς που μόνο ποδόσφαιρο δεν τους ενδιαφέρει να παίζουν”

“Το παιχνίδι της Κυριακής θα μοιάζει πιστεύω αρκετά με αυτό της κανονικής διάρκειας. Ο Εργοτέλης έχει μια πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια, δεν αλλάζει το στυλ του ποδοσφαίρου του, παίζει απελευθερωμένα, έχει μικρούς σε ηλικία παίκτες, τρέχει πολύ θα κοιτάξει να μας πιέσει όπως έγινε και στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν περιμένω μια ομάδα που θα έρθει να αμυνθεί, δεν είναι το στυλ του αυτό, είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι θα είναι ένα πανομοιότυπο παιχνίδι με της κανονικής διάρκειας, με την δική μας ομάδα όντας πιο έμπειρη να επιβάλλεται να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και ωριμότητα που θέλει το παιχνίδι για να φτάσει στη νίκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button