ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20:00

Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης

 

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, φιλοξενεί την κ.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20:00

Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης

 

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, φιλοξενεί την κ. Ηλιάνα Κυνηγοπούλου στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση της με θέμα

“Γέλιο, η καλύτερη θεραπεία”

Γελωτοθεραπεία, η Γιόγκα του Γέλιου

Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το αυθόρμητο γέλιο προκύπτει για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αν τα καταφέρουμε να γελάσουμε με τη καρδιά μας. Αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου είναι Life Coach, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και οργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια αυτοβελτίωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη “Π”, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, ώρα 19:00

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, πραγματοποιούν από το Σάββατο 15 έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα μνήμης στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό.

Θα πραγματοποιηθούν οι προβολές των ταινιών

Σάββατο 15/10

·Ώρα 19:00 – “Ο Βυσσινόκηπος”

Κυριακή 16/10

·Ώρα 19:00 – “Γλυκιά Πατρίδα”

Δευτέρα 17/10

·Ώρα 18:30 – “Ερόϊκα”

·Ώρα 20:40 – “Αττίλας ΄74”

Τρίτη 18/10

·Ώρα 18:30 – “Το τελευταίο ψέμα”

·Ώρα 20:40 – “Ηλέκτρα”

Τετάρτη 19/10

·Ώρα 18:30 – “Τρωάδες”

·Ώρα 20:40 – “Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά”

Πέμπτη 20/10

·Ώρα 18:30 – “Ιφιγένεια”

·Ώρα 20:40 – “Πάνω, κάτω και πλαγίως”

 

“Στην Τέχνη, δεν υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει, συνταγή επιτυχίας”, συνήθιζε να λέει.

Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη “Π”, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20:00

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Αμαλίειον Οικοτροφείο Θηλέων, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης  και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, φιλοξενούν τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή, Μιχαήλ Μουτούση σε μια συζήτηση με θέμα:

 “Η ευαισθητοποίηση πάνω στα προβλήματα της ψυχικής υγείας των εφήβων”

Ο ομιλητής θα περιγράψει τις βασικές απειλές που αντιμετωπίζει η ψυχική υγεία των εφήβων. Θα μιλήσει για το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της αντιμετώπισής τους, την πληροφόρηση αυτών που ζουν κι εργάζονται με τους νέους αυτούς (γονείς και εκπαιδευτικοί). Θα επακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

“Πως μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική υγεία των εφήβων”

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος ζωηρής ψυχολογικής ανάπτυξης για τους εφήβους, μια περίοδος που μπορεί να φέρει θαύματα αλλά και καταιγίδες. Οι περισσότεροι έφηβοι αντεπεξέρχονται αξιέπαινα, αλλά μερικοί θα χρειαστούν βοήθεια για να ξεπεράσουν ορισμένες σοβαρές δυσκολίες. Ποια σημάδια μας δείχνουν ότι δεν έχουμε μπροστά μας μια περαστική δυσκολία, αλλά κάτι που ίσως χρειαστεί τη βοήθεια ειδικού; Ποιοι έφηβοι είναι πιο ευάλωτοι στα ψυχολογικά προβλήματα; Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές τους που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε να προλάβουμε σοβαρότερες καταστάσεις; Θα αναγνωρίζαμε έναν έφηβο που βιώνει επακόλουθα κακοποίησης, που εμφανίζει διαταραχή αγωγής, που υποφέρει από συμπτώματα μεθοριακής διαταραχής ή που αναπτύσσει νευρική ανορεξία; Τι είναι οι λεγόμενες ψυχωσικές διαταραχές, πρόβλημα τρομακτικό ίσως για τους κακά πληροφορημένους;

Ο Μιχαήλ Μουτούσης είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την κλινική πρακτική, ιδίως δε με τις διαταραχές προσωπικότητας και τις ψυχώσεις. Τώρα ασχολείται με την ψυχιατρική έρευνα.

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη “Π”, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, ώρα 20:00

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Ποταμός” παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό της Θράκης το βιβλίο του συγγραφέα κ. Γιάννη Βαρουφάκη με τίτλο

 “Κρίσης Λεξιλόγιο”

Οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν

Ο καθηγητής Γιάνης Βαρουφάκης, δυναμική παρουσία στη σημερινή συζήτηση για την Ελληνική κρίση, ερμηνεύει ζωηρά και με ακρίβεια τους οικονομικούς όρους που κυκλοφορούν στα στόματα όλων μας, καταδυναστεύουν την καθημερινότητα και υπονομεύουν ή δίνουν ελπίδες στο μέλλον μας.

Σήμερα, εδώ στην Ελλάδα της Κρίσης, η μελαγχολία ξεπέρασε τα όρια του ατομικού και κινδυνεύει να μολύνει το σώμα της κοινωνίας ολόκληρης. Η πράξη, όπως έλεγε ο Burton, είναι η καλύτερη γιατρειά. Συλλογικά και ατομικά. Το λεξικό τούτο αποτελεί μία από αυτές τις μικρές, ατομικές πράξεις. Από την μία, εξηγεί τους όρους που αιωρούνται παντού (CDS, spreads κλπ) ενώ από την άλλη, στον δρόμο που χάραξε ο Dr Johnson, η λεξικογραφική προσπάθεια που κρατάτε στα χέρια σας ελπίζει να διαταράξει την κοινή μας μελαγχολία θέτοντας τους όρους της Κρίσης στο φως της κριτικής.”

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη “Π”, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ώρα 11:00

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης “Π”, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια έκθεσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης του Τμήματος Τροχαίας με θέμα “Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων”

Σκοπός της έκθεσης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας, είναι η ενημέρωση του κοινού για τους παράγοντες που προκαλούν το τροχαίο ατύχημα, την πρόληψη και αποτροπή του, την κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά που θα είναι και οι αυριανοί οδηγοί καθώς επίσης ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης θα ενημερώνουν τους επισκέπτες και θα διανέμουν έντυπο υλικό σχετικό με το αντικείμενο της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31/10 έως τις 4/11.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button