Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ

H ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με ορμή νεοφώτιστου εκτοξεύει κατά «ριπάς» δελτία τύπου. Κατά τα άλλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για  πολλά λόγια, λασπολογία, λαϊκισμό και συκοφαντία…

Έχουμε να πληροφορήσουμε στην ενθουσιώδη συντακτική ομάδα της ΝΔ  και να απαντήσουμε εφ’ όλης της ύλης, για τα εξής:

H ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με ορμή νεοφώτιστου εκτοξεύει κατά «ριπάς» δελτία τύπου. Κατά τα άλλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για  πολλά λόγια, λασπολογία, λαϊκισμό και συκοφαντία…

Έχουμε να πληροφορήσουμε στην ενθουσιώδη συντακτική ομάδα της ΝΔ  και να απαντήσουμε εφ’ όλης της ύλης, για τα εξής:

Συντάξεις: οι 12 περικοπές συντάξεων την τετραετία 2010-2014 ασφαλώς δεν χρίζουν την παράταξή σας ως προστάτιδα των συνταξιούχων. Η αγωνία σας να πείσετε τον Μοσκοβισί να μην υποχωρήσει από τη συμφωνία για περικοπή των συντάξεων και το εσπευσμένο ταξίδι του αρχηγού σας στην Γερμανία για να ζητήσει από τη Μέρκελ να μην χαριστεί στην Ελλάδα, εκτός του ότι αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, μαρτυρά την εχθρική σας πολιτική απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι δικοί σας ευρωβουλευτές ψήφισαν τη 12ωρη εργασία για τους οδηγούς και ο δικός σας αρχηγός δήλωσε πως το 8ωρο είναι ξεπερασμένο!

Μακεδονικό: Για το διαχρονικά αγαπημένο πεδίο της Δεξιάς, αυτό της εθνικοφροσύνης, πεδίο δόξης λαμπρό! Αφού απεμπολήσατε την εθνικά  διαμορφωμένη θέση περί σύνθετης ονομασίας, erga omnes, έρχεστε να συμμαχήσετε με την ακροδεξιά σε μια προπαγάνδα άνευ προηγουμένου όπου η στρέβλωση και η παραπληροφόρηση καλπάζουν.  Η παρουσία των Κασιδιάρηδων στα συλλαλητήρια της Βόρειας Ελλάδας και η συνύπαρξή τους με πολιτευτές της Ν.Δ. θεωρείται απολύτως φυσιολογική, όπως και η συνδιοργάνωση από Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή δρώμενων με κρεμάλες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανά τη βόρεια Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ‘90 το μακεδονικό προσφέρει ανεξάντλητο πεδίο δημαγωγικής εθνικιστικής εκμετάλλευσης και τώρα αποτελεί το τελευταίο όχημα της παράταξής σας για επάνοδο στην εξουσία αφού τα καταστροφολογικά σας σενάρια διαψεύστηκαν. Μεταφράζετε την ιθαγένεια ως εθνότητα και ωρύεστε ότι η γλώσσα παραδόθηκε ως μακεδονική. Εμείς αντί της στοιχειώδους έκκλησης στη λογική, που λέει  να διαβάσετε τη συμφωνία, θα παραθέσουμε τα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μέσα από αυτήν τη συμφωνία προκύπτουν, όπως η ίδια η πΓΔΜ ομολογεί, η ιστορία και ο πολιτισμός της Μακεδονίας μας, της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτής της Μακεδονίας, η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, αυτή η κληρονομιά είναι ελληνική στο ακέραιο. Ότι το γειτονικό κράτος έχει έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός, μία γλώσσα που είναι σλαβική και το ομολογούν…» μήπως και ο κος Προκόπης Παυλόπουλος είναι και αυτός πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Μοσκοβισί και ο Γιούνκερ;

Ανεργία: παρελήφθη στο αστρονομικό επίπεδο του 27,3% και κατέβηκε στο 20, 1%. Οι άνεργοι το Δεκέμβριο του 2014 ήταν  1.233.404 ενώ το Μάιο του 2018,  956.000. Ασφαλώς δεν είναι για πανηγυρισμούς τα στοιχεία αλλά δείχνουν σαφέστατα μια καθοδική τάση. Συνεχίστε να μην την βλέπετε! 

Υγεία: μετά τα λουκέτα 6 νοσοκομείων από τον Αντιπρόεδρό σας τον Άδωνη, ασφαλώς και δεν ‘δικαιούστε να ομιλείτε’ περί ευαισθησίας για τα θέματα που αφορούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Άλλωστε επιδίωξη της παράταξής σας είναι να μη υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η υγεία, όπως και η παιδεία να μην είναι δικαίωμα αλλά εμπόρευμα για όσους μπορούν να το αγοράζουν.

Μισθοί: εδώ γελάμε πολύ! Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε στη συντακτική ομάδα της τοπικής Ν.Δ. ότι ο κατώτατος μισθός είναι καθηλωμένος στα 586 € για τους άνω των 25 και στα 511 € για τους κάτω των 25 ετών από το 2012. Το κατώτατο ύψος των μισθών καθορίστηκε με  το νόμο  4093/2012 και όχι με συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών συνομιλητών τις οποίες ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ. Αυτές τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μέσω αυτών την αύξηση του κατώτατου μισθού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μετά τις 21/8/2018!

Φτώχεια:το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα μας είναι, πράγματι, ιδιαιτέρως αυξημένο. Αυτό όμως που ξεχάσατε να αναφέρετε είναι, από πότε οι Έλληνες άρχισαν να φτωχαίνουν! Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ τα έτη που αυξανόταν το ποσοστό φτώχειας ήταν από το 2009 (19,7% του πληθυσμού) μέχρι και το 2013 (23,1%).Από εκεί και πέρα εμφανίζεται μια αποκλιμάκωση, που το 2016 έφτασε στο 21,2%, λόγω κυρίως της θέσπισης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και της αποδυνάμωσης της διαδικασίας εσωτερικής υποτίμησης. Ούτε και αυτό είναι για χειροκρότημα, ασφαλώς, αλλά να λέμε όλη την αλήθεια, εσείς που μας κατηγορείτε για ψεύτες!

Πολιτικός τυχωδιωκτισμός ή ανευθυνότητα:Η Θεοδώρα Μητσοτάκη κατά κόσμον, Ντόρα Μπακογιάννη, παραβρέθηκε στη φιέστα «ενθρόνησης» του  Ερντογάν, τη στιγμή που ο ΠτΔ, ο ΠΘ και οι μειονοτικοί βουλευτές αρνήθηκαν.  Κι όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα, είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση».

Και τέλος η εμμονή σας να αποκαλείτε τη μεταμνημονιακή επιτήρηση 4ο μνημόνιο μήπως φανερώνει, τελικά, την επιθυμία σας για ένα τέταρτο μνημόνιο; Μήπως σας χάλασε το αφήγημα ο κ. Μοσκοβισί, λέγοντας ότι όποιος μιλάει για τέταρτο μνημόνιο ψεύδεται συνειδητά;

Το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, κατέχοντας πλήρως την εξουσία πριν τη μεταπολίτευση και επί 18 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, έχει πειστεί ότι αποτελεί το νόμιμο ιδιοκτήτη της χώρας.  Το μοναδικό σας μέλημα είναι η επιστροφή στον «χαμένο παράδεισο» τωνoffshore, της πελατειακής χρήσης του κράτους για τα συμφέροντα των δικών σας παιδιών, της ροής δημόσιου χρήματος προς εξυπηρέτηση των ημετέρων και του κόμματός σας (230.000.000), της ευνοιοκρατίας των ολίγων, της ασυδοσίας, της διαπλοκής (Novartis,Siemens, Κήρυκας Χανίων, ΚΕΕΛΠΝΟ,…) και της αναξιοκρατίας.

Μόνο που ο δικός σας παράδεισος είναι η κόλαση του λαού, ο εφιάλτης των μη  προνομιούχων!

Αφήστε την καταστροφολογία για το Νοστράδαμο. Τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και θα ναι ημέρα Δευτέρα! 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button