Τοπικά νέα

Άβδηρα: Άφησαν 100 μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου με ένα λεωφορείο

Απίστευτη ταλαιπωρία των μαθητών

Ανάστατοι είναι οι γονείς περίπου 100 μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αβδήρων καθώς για την φετινή σχολική χρονιά με απόφαση της Περιφέρειας ΑΜΘ τα δύο μαθητικά λεωφορεία που μετέφεραν τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των Αβδήρων έγιναν ένα.

Ωστόσο, το ένα μόνο λεωφορείο δεν είναι εφικτό να μεταφέρει 100 παιδιά και η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των γονέων.

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι ένα λεωφορείο μετέφερε τους μαθητές από Πόρτο Λάγος, Νέα Κεσσάνη, Ποταμιά και Βελώνη και ένα δεύτερο μετέφερε τους μαθητές από τη Μάνδρα και το Μυρωδάτο. Και τα δύο δρομολόγια ξεκινούσαν στις 7.30 και έφταναν στα σχολεία λίγο μετά τις 8.00 ώστε τα παιδιά να είναι στην ώρα τους για την έναρξη του μαθήματος.

Φέτος όμως και επειδή 100 μαθητές δεν χωρούν σε ένα λεωφορείο, συμβαίνει το εξής: Το δρομολόγιο Πόρτο Λάγος – Νέα Κεσσάνη – Ποταμιά-  Βελώνη πρέπει να ξεκινά στις 07.15 ώστε να φτάνει στα Άβδηρα πριν τις 08.00 και στη συνέχεια να επιστρέφει σε Μάνδρα και Μυρωδάτο για να πάρει τους υπόλοιπους μαθητές και να τους φέρει στο σχολείο, φυσικά με καθυστέρηση. Επιπλέον, η πρώτη ομάδα μαθητών που ξεκινά στις 07.15 φτάνει στο σχολείο πριν τις 07.45 και εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να τα παραλάβουν καθώς βάσει του νόμου προσέρχονται στο σχολείο στις 08.00.

Συνεπώς τα παιδιά υφίστανται τρομερή ταλαιπωρία είτε επειδή πρέπει να ξυπνούν πολύ νωρίτερα, είτε επειδή δεν γνωρίζουν τι ώρα θα περάσει το σχολικό λεωφορείο καθώς επίσης διαταράσσεται και η πρώτη διδακτική ώρα στο σχολείο αφού οι μαθητές φτάνουν αργοπορημένοι και χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη η πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου μέτρου έδειξε ότι δεν είναι καθόλου αποδοτικό και οι γονείς συνολικά ζητούν την άμεση επάνοδο του δεύτερου δρομολογίου, ώστε όλα τα παιδιά να φτάνουν στο σχολείο με ασφάλεια και στη σωστή ώρα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button