Ειδήσεις

Τα κάλαντα στο Δήμαρχο

Μπορεί η πανδημία να έχει αφήσει τα σημάδια της πάνω μας, όμως σιγά-σιγά μπαίνουμε στην καθημερινότητα -επιστρέφουμε στις συνήθειες και τα έθιμά μας.

Και οι μελωδίες που ζεσταίνουν την καρδιά και υπενθυμίζουν το νόημα αυτής της πανανθρώπινης γιορτής ξεχύθηκαν στο Δημαρχείο…

Η Μουσική του Δ’ΣΣ

Προ-παραμονή Χριστουγέννων, η Μουσική του Δ’ ΣΣ επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για τα πατροπαράδοτα κάλαντα: Κυκλαδίτικα, Θρακιώτικα, αλλά και τα κλασικά κάλαντα, που αναγνωρίζουμε και τραγουδούμε όλοι γέμισαν τον χώρο και έκαναν όλους όσοι παραβρέθηκαν εκείνη την ώρα εκεί να χαμογελάσουν με ζεστασιά και αισιοδοξία…

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε χρόνια πολλά και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Στρατό, κάνοντας ειδική μνεία στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών -και φυσικά και της κοινωνίας της Ξάνθης.

Με τους εργαζόμενους του Δήμου

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ζήτησε να κατέβουν όλοι μαζί στο ισόγειο του Δημαρχείου, για να πουν τα κάλαντα στους υπαλλήλους του Δήμου.

Ανταλλαγή ευχών, αλλά και… καλάντων, αφού οι εργαζόμενοι τήρησαν το έθιμο και είπαν κι αυτοί με τη σειρά τους τα κάλαντα.

Σε γιορτινή και χαρούμενη ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ τους κάλεσε να οπλιστούν με δύναμη και υπομονή για τη συνέχεια.

Η Μουσική της 25ης Ταξιαρχίας

Ένστολοι αλλά και ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας τα μέλη της Μουσικής της 25ης Ταξιαρχίας είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο. Ανταλλάχθηκαν ευχές για υγεία, προκοπή και ειρήνη.

Κάλαντα από το Μουσικό…

Κι επειδή αυτές οι μέρες είναι γεμάτες με μουσική δε θα μπορούσαν να λείπουν η νέα γενιά μουσικών του τόπου μας.

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου κατέφθασαν στο Δημαρχείο, τραγούδησαν και έπαιξαν παραδοσιακά και σύγχρονα κάλαντα στον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στο γραφείο του Δημάρχου και μίλησαν μαζί του για τα όνειρά τους, το πώς βλέπουν την πόλη, αλλά και τη ζωή.

Ο Δήμαρχος τους κάλεσε να αγωνίζονται γι’ αυτό που θέλουν να μην το βάζουν κάτω και να χαίρονται την κάθε μέρα…

Από το Δήμο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button