Αστυνομικά νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων   

Συνελήφθη στις 2-3-2012 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων   

Συνελήφθη στις 2-3-2012 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 40χρονος εντόπισαν ένα σπαθί, συνολικού μήκους 85 εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

 

 Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας    

Συνελήφθη στις 2-3-2012 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, 27χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο διότι το προηγούμενο βράδυ κακοποίησε σκυλί, με αποτέλεσμα την θανάτωση του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

 Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα 

 Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   

Συνελήφθη  σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλλύρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική  έρευνα, το προηγούμενο (3-3-2012) απόγευμα, αφαίρεσε από εργοτάξιο, δέκα μπαταρίες φορτηγών, 750 λίτρα πετρελαίου, ένα (1) γρύλο και ένα (1) πυροσβεστήρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

   Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   

Συνελήφθη στη Δράμα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, 43χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος αφού παραβίασε την πόρτα οικίας, εισήλθε στο εσωτερικό της, προκειμένου να αφαιρέσει αντικείμενα αξίας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς και συνελήφθει. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για ληστεία

σε οικία ηλικιωμένου ατόμου   

Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Κομοτηνής,

σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για ληστεία

σε οικία ηλικιωμένου, ενώ αναζητούνται οι τρεις συνεργοί του. 

  Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία του παραπάνω ημεδαπού, ο οποίος βραδινές ώρες της Παρασκευής  μετέβη με τη βοήθεια άλλων τριών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, σε οικία 74χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Ροδόπης.

Ειδικότερα, οι τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν, φορώντας κουκούλες στο σπίτι του 74χρονου και τον χτύπησαν την ώρα που κοιμόταν, απαιτώντας από αυτόν να τους δώσει χρήματα. Ακολούθως αφού αναζήτησαν χρήματα ή τιμαλφή εντός της οικίας, τελικά αφαίρεσαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο, 5 Ευρώ και ένα πακέτο τσιγάρα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια, ο 36χρονος παρέμεινε εξωτερικά της οικίας, λειτουργώντας ως “τσιλιαδόρος”.

Ο 74χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.

 Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Σταθμό Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία  των άλλων τριών δραστών.

 

 Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για εκβίαση και τοκογλυφία

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

δύο από τους τέσσερις δράστες 

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας,

σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 57, 51, 38 (άνδρες) και 48 (γυναίκα) ετών,

 για εκβίαση και τοκογλυφία

Στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στις 2-3-2012 το πρωί, στην Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 51χρονος και η 48χρονη.

Ειδικότερα, ένας 37χρονος ημεδαπός, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας ότι, από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2009, παρέλαβε από τον 57χρονο συνολικά το χρηματικό ποσό των 370.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, με σκοπό να καταβάλει κάθε μήνα τόκους σε αυτόν. Κατήγγειλε επίσης ότι, από τον Οκτώβριο του 2011, επειδή αδυνατούσε να καταβάλλει τους τόκους, ο 38χρονος τον απειλούσε, απαιτώντας από αυτόν, την καταβολή τους. Αυτός, υποκύπτοντας στις εκβιαστικές απειλές, παρέδωσε σε διάφορες συναντήσεις, στον 38χρονο και στους άλλους δύο άνδρες, που ενεργούσαν κατ΄εντολή του, διάφορα χρηματικά ποσά.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 51χρονο και την 48χρονη, οι οποίοι, κατόπιν εντολής του 38χρονου δράστη, εμφανίσθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.    

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button