Ελλάδα

H Japan Tobacco Inc. στις Λίστες «Α» του CDP»για την Κλιματική Αλλαγή για 4η συνεχή χρονιά

Η Japan Tobacco Inc. διακρίθηκε για άλλη μια φορά για την κορυφαία της θέση στον τομέα της εταιρικής βιωσιμότητας από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό, Carbon Disclosure Project (CDP). Η JT πέτυχε μια θέση στη διάσημη “A List” [1] του CDP για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα η JT είναι μια από τις 283 εταιρείες στον κόσμο και 74 εταιρείες στην Ιαπωνία που συμπεριλήφθηκαν στο “Climate Change A List”, από τις περισσότερες από 15.000 εταιρείες που συμμετέχουν στο CDP το 2022. Αυτό σηματοδοτεί την 5η αναγνώριση του ομίλου JT για την κλιματική αλλαγή μετά το 2016, 2019, 2020 και 2021.

Το 2019, ο Όμιλος JT παρουσίασε το «Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2030 του Ομίλου JT» αντανακλώντας τις αλλαγές στο επιχειρηματικό του περιβάλλον, με βασικές περιοχές εστίασης τους τομείς ενέργεια και εκπομπές, φυσικοί πόροι και απόβλητα. Συγκεκριμένα παραδείγματα μέτρων που λαμβάνει ο Όμιλος για τη μείωση της συμβολής του στην Κλιματική Αλλαγή περιλαμβάνουν την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς και από τις πρώτες ύλες και τις υπηρεσίες που προμηθεύεται.

Ο Hisato Imokawa, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Βιωσιμότητας δήλωσε: «Συνιστά ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι ο Όμιλος JT συμπεριλαμβάνεται  στη “Λίστα Α’ Κλιματικής Αλλαγής”  του CDP για 4η συνεχή χρονιά. Αυτό αντικατοπτρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να επεκτείνουμε τη διαφάνειά μας στη δημοσιοποίηση πληροφοριών. Ως κορυφαία παγκόσμια εταιρεία, πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, αποτελεί τη βάση της επιχειρηματικής μας διαχείρισης.

Το Φεβρουάριο του 2022, επικαιροποιήσαμε τους στόχους μας στον τομέα «Ενέργεια και Εκπομπές» στο «Περιβαλλοντικό Σχέδιο 2030 του Ομίλου JT», με στόχο να επιτύχουμε ουδετερότητα από τον άνθρακα έως το 2030 και καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας έως το 2050.

Ο Όμιλος JT θα συνεχίσει να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας αναλαμβάνοντας περαιτέρω την ευθύνη μας για το περιβάλλον και διατηρώντας την εμπιστοσύνη των επιχειρηματικών μας εταίρων».

Οι στόχοι του Ομίλου JTγια τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου (GHG)  για το 2030 σε σχέση με τις εκπομπές στο Πεδίο 1, 2 και 3 υπόκειται σε συμμόρφωση με τα κριτήρια που ορίζονται από την Πρωτοβουλία Επιστημονικών Στόχων (SBTi).

Το ενδιαφέρον της κοινωνίας για δράσεις ESG και οι απαιτήσεις της από τις εταιρείες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και είναι σημαντικό για τις εταιρείες να εργαστούν για τη βελτίωση των πρωτοβουλιών τους στον τομέα της  βιωσιμότητας, ώστε να διασφαλίσουν τη συνεχή ανάπτυξη. Υπό το πρίσμα αυτό, ο Όμιλος JT έχει θέσει τη βιωσιμότητα στην πρώτη γραμμή της διοικητικής του ατζέντας και οι εργαζόμενοί μας συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση ζητημάτων ESG. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στις μελλοντικές γενιές θα κληροδοτηθεί ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, ο Όμιλος JT δεσμεύεται για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των εταιρικών δραστηριοτήτων και της διατήρησης του περιβάλλοντος αντιμετωπίζοντας τις σχετικές προκλήσεις τόσο στην ευρύτερη κοινωνία όσο και στην αλυσίδα αξίας του Ομίλου.

*Σχετικά με τον CDP

Ο CDP είναι ένας κορυφαίος διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Λονδίνο που επιδιώκει την επίτευξη βιώσιμων οικονομιών, αξιολογώντας τη δημοσιοποίηση και τις ενέργειες από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκπροσωπώντας πάνω από 680 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία 131 τρισ. δολάρια, ο CDP στέλνει ερωτηματολόγια σε εισηγμένες σε χρηματιστήρια εταιρείες παγκοσμίως προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες αναφορικά με τις δραστηριότητές τους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων. Στη συνέχεια αξιολογεί τις  απαντήσεις και δημοσιεύει τις  βαθμολογίες.

[1]Το CDP βαθμολογεί τις εταιρείες από το D- έως το A με βάση τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις, οι οποίες ξεκινούν με τη γνωστοποίηση και προχωρούν στην ευαισθητοποίηση, τη διαχείριση και τελικά στην ηγεσία. Η Λίστα Α του CDP αναγνωρίζει τις εταιρείες του κόσμου που πρωτοστατούν στις περιβαλλοντικές επιδόσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button