Αγώνας ΣπόρΕιδήσεις

Ο ΚΟΞ για τη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου

 

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι ο Δ. Ξάνθης ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης από τις 24-12-2022 έως τις 8-1-2023.

Η ενέργεια αυτή του Δ. Ξάνθης, η οποία δεν αιτιολογήθηκε από καμία έκτακτη συνθήκη, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημά στη λειτουργία των τοπικών αθλητικών συλλόγων κολύμβησης.

Να σημειώσουμε ότι πανελλαδικά τα Κολυμβητήρια προβαίνουν στις απαραίτητες συντηρήσεις κατά τον μήνα Αύγουστο, που είναι ο μήνας χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους κολυμβητές.

Να σημειώσουμε ότι πανελλαδικά οι αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι αυτήν τη χρονική περίοδο κάνουν τον προγραμματισμό των προπονήσεων κατά τις μέρες των Χριστουγέννων, που απαιτούνται για την εντατική προετοιμασία των αθλητών για το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Είναι προφανές ότι η διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα σωματεία, των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, αλλά ακυρώνει και τις εκμαθήσεις των αθλητών, οι οποίοι έχουν καταβάλει τις μηνιαίες συνδρομές τους και ξεκίνησαν το άθλημα της κολύμβησης βασιζόμενοι στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Θυμίζουμε ότι η καθυστέρηση της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου από τον Ιανουάριο του 2022 οφειλόταν, κατά τη Δημοτική Αρχή, στους εντατικούς ελέγχους και τις δοκιμές, που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και ο εργολάβος. Η έναρξη δε της λειτουργίας αυτού έγινε με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι ελέγχθηκαν τεχνικά οι εγκαταστάσεις και μηχανολογικές μονάδες.

Τέτοια αιφνίδια ενέργεια θα δικαιολογούταν μόνο από κάποια ακραία συνθήκη, για την οποία δεν έχουμε καμία επίσημη και αιτιολογημένη ενημέρωση.

Όταν δε έγινε εκ μέρους μας η καταβολή χρήσης τέλους της κολυμβητικής δεξαμενής για τον τρέχοντα μήνα, δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τη σχετική πρόθεση της διοίκησης, ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να ενημερώσουμε τα μέλη μας και να σχεδιάσουμε την «επόμενη μέρα».

Τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς ανακαλούν στη μνήμη μας τις «παλιές μέρες» … που έκλεινε το κολυμβητήριο για τις γιορτές και δεν ξανάνοιγε ποτέ…

Μετά από τη δεκαετή παύση λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και την επαναλειτουργία του «Νέου Υπερσύγχρονου Κολυμβητηρίου Ξάνθης» και ενώ γειτονικοί δήμοι, εκμεταλλευόμενοι τις εγκαταστάσεις τους, προάγουν τον κολυμβητικό αθλητικό και τουρισμό καλώντας ομάδες για προετοιμασία, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη η στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής.

Με δεδομένη την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Δ. Ξάνθης, αμφισβητούμε ότι πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης από τις 24-12-2022 έως τις 8-1-2023.

Με το παρόν δηλώνουμε την ενόχλησή μας για αυτήν την ακατανόητη ενέργεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και αναμένουμε επαρκείς εξηγήσεις, οι οποίες οφείλονται στους πολίτες της πόλης μας, στα εκατοντάδες παιδιά, που επιτέλους μπόρεσαν να ξεκινήσουν την εκμάθηση κολύμβησης, στους αθλητές των αγωνιστικών κατηγοριών, των οποίων ουσιαστικά ακυρώνεται η προσπάθεια, και τους γονείς αυτών, που με κόπο καθημερινά στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους.

 

Το ΔΣ του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button