Το τρίτο μάτι

«Κρεμά τα παπούτσια» της αυτοδιοίκησης….
Το προγραμματισμένο ραντεβού με τους συνεργάτες του για το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης, ανακοίνωσε την απόφασή του να απέχει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Κρεμά τα παπούτσια» της αυτοδιοίκησης….


Το προγραμματισμένο ραντεβού  με τους συνεργάτες του για το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης, ανακοίνωσε την απόφασή του να απέχει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.


«Η απόφασή μου είναι να μη συμμετάσχω ούτε στις τοπικές, ούτε στις περιφερειακές εκλογές. Μετά από πολύ σκέψη έκρινα ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στον «Α» με την υπόσχεση για μια αναλυτική συνέντευξη πολύ σύντομα.


Για τους περισσότερους η απόφαση του Γιώργου Καρασακαλίδη ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν τύγχανε ιδιαίτερης ανταπόκρισης η πρότασή του για έναν τρίτο πόλο για το δήμο Ξάνθης.


Ενώ και στελέχη του συνδυασμού του έχουν κάνει ήδη επαφές για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης.


 


Σε εγρήγορση η ΝΔ για τις υποψηφιότητες….


Προσπάθειες να ξεπεραστούν τα αγκάθια για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου καταβάλουν τα αρμόδια κομματικά όργανα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.


Πληροφορίες θέλουν το τοπίο στους υποψηφίους δημάρχους της Ν.Δ. να ξεκαθαρίζει μέσα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.


Πάντως η όλη κατάσταση έτσι όπως έχε διαμορφωθεί με την πληθώρα των υποψηφίων και δη για το Δήμο Τοπείρου αποτελεί  σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εκεί στην αρμόδια επιτροπή Εκλογών  με επικεφαλής το Μιχαλολιάκο.


 


Πολλά τα σενάρια για τον Μωραϊτη….


Τι αναμένεται να ισχύσει για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ και πρώην αντινομάρχη Ξάνθης και νυν νομαρχιακό σύμβουλο Ξάνθης αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, Στέλιο Μωραϊτη;


Τα σενάρια που κυκλοφορούν πολλά, κάποιο τον θέλουν να ακολουθεί τον Γιώργο Παυλίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ένα άλλο να συζητά για το ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Στυλιανίδη για το Δήμο Ξάνθης και το νεότερο τον θέλει να κινήσεις για να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Τοπείρου.


Λέτε τελικά να καταθέσει αίτηση στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. για υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου;


Αρκεί βέβαια να βρει και άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, καθώς είναι και ο Θωμάς Μίχογλου και η Μαρία Καραλευθέρη από το χώρο της Ν.Δ. που διεκδικούν επίσης το χρίσμα ή την υποστήριξη του κόμματος.


 


 


 


 


Μετά τις διακοπές η ανακοίνωση των ονομάτων


από το Σωτήρη Τσιακίρογλου …


Για διακοπές στην Πράγα και το Βερολίνο αναχωρεί την Κυριακή ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου με την υπόσχεση μόλις επιστρέψει θα ανακοινώσει και τα πρώτα ονόματα που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό για το ΕΒΕ.


Ήδη μέσα από τον «Α» μίλησε για πρώτη φορά, πριν από ενάμιση με δυο μήνες, για την απόφαση του να κατέβει στις Επιμελητηριακές Εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στους πρώτους μήνες του νέου χρόνου.


Μπορεί οι εκλογές να καθυστερούν ακόμη, ωστόσο ο Σωτήρης Τσιακίρογλου προετοιμάζεται από τώρα προκειμένου να καταρτίσει ένα υπερκομματικό, ένα ανεξάρτητο δυνατό σχήμα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Επιμελητηρίου Ξάνθης.


Και σύμφωνα με τα ονόματα που μας αποκάλυψε of the record όντως πρόκειται για έναν ανεξάρτητο υπερκομματικό συνδυασμό.


Ήδη έχει εξασφαλίσει τέσσερα δυνατά ονόματα επαγγελματιών που πρόσκεινται και στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. και στο ΣΥΝ.


Την αποκάλυψη των ονομάτων θα την κάνει μετά τον Δεκαπενταύγουστο.


 


Σε τραγική θέση οι οικοδόμοι της Ξάνθης…


Πάνω από 6000 είναι οι οικοδόμοι στο νομό Ξάνθης και οι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο Οικοδόμων του ΕΚΞ ανέρχονται πλέον των 5000.


Από  αυτούς το 85% είναι άνεργοι και το 95% δε θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ένσημα για να έχει υγειονομική περίθαλψη.


Η ανεργία πλήττει σκληρά τον κλάδο και οι οικοδόμοι βρίσκονται σε τραγική θέση αφού πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις βασικές τους οικονομικές υποχρεώσεις.


Προκειμένου να ανατρέψουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους αμέσως μετά το Σεπτέμβριο προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button