Τρίτο Μάτι

GOBLIN MODE : Η ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Βαρύ πένθος!
Σημαίες μεσίστιες!
Εκατομμύρια συλλυπητήρια τηλεγραφήματα!
Η λέξη Μ@@@@@Σ εκτοπίστηκε από την κορυφή.
Μας πρόλαβε η Οξφόρδη, ” έκοψε ” η σούπα, κρεμάσαμε τα κουτάλια….
Ποιοί ;
Εμείς οι ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΙ….οι όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.
Η λέξη της χρονιάς για το 2022 ανακοινώθηκε από την Οξφόρδη και είναι το «goblin mode», μια φράση της αργκό που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την «απερίσκεπτη, αυτάρεσκη, τεμπέλικη, ατημέλητη ή άπληστη» συμπεριφορά που επιδεικνύει κάποιος.
Πρόκειται για την πρώτη λέξη της χρονιάς που ψηφίζεται από το κοινό και δεν την επιλέγουν οι γλωσσολόγοι της Οξφόρδης, την οποία επέλεξαν μεταξύ τριών επιλογών για το 2022.
Το «goblin mode» κέρδισε με το συντριπτικό ποσοστό 93%, συγκεντρώνοντας 318.956 ψήφους.
Οι άλλες δύο επιλογές ήταν η λέξη «metaverse», που συγκέντρωσε 14.484 ψήφους, και η φράση «#IStandWith» που συγκέντρωσε 8.639 ψήφους.
Σαφώς και αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να κερδίσουν τον τίτλο της «λέξης της χρονιάς», μετά το λανσάρισμα του Meta από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλά και το κύμα συμπαράστασης που εκφράζει ο κόσμος μέσω social media στα θύματα διαφόρων περιστατικών και όχι μόνο.
Όμως, ο κόσμος μίλησε ή μάλλον… ψήφισε το «goblin mode» τον όρο της αργκό (slang term) που χρησιμοποιείται κυρίως σε εκφράσεις «είμαι σε goblin mode» ή «μπαίνω σε goblin mode».
Η φράση βρίσκεται στο λεξικό της Οξφόρδης και χρησιμοποιείται για να εκφράσει την «απερίσκεπτη, αυτάρεσκη, τεμπέλικη, ατημέλητη ή άπληστη» συμπεριφορά που επιδεικνύει κάποιος.
Όσο για μας ;
Καλά να πάθουμε, αφού δεν ανανεώνουμε το λεξικό μας.
Μάλλον ο Τάκης Τσουκαλάς δεν τον φτάνει τον Νίκο Αλέφαντο…
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button