Τρίτο Μάτι

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΠΟΧΗ 7- 0

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η ευχάριστη έκπληξη.
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Η μεγάλη ομάδα που έπαιξε μεγάλη μπάλα.
Την Κυριακή 4/12/2022 το απόγευμα δεν ήταν ούτε η Γαλλία, ούτε η Αγγλία, στα γήπεδα του Κατάρ.
Ήταν ο κόσμος της ΞΑΝΘΗΣ που πλαισίωσε τις εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την παρέλαση που προηγήθηκε και όσες ακολούθησαν.
Με τέτοιο κόσμο, φτάνεις σε απίστευτα επιτεύγματα.
” Πάμε γι΄ άλλες Πολιτείες μελλοντικές
να βρεθούμε σ΄εμπειρίες αληθινές
αν το θες…”
Έγραψε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ερμήνευσε η Ελένη Βιτάλη, πρωταγωνίστησαν στην εφαρμογή οι συνδημότες και όχι μόνο, καθώς υπήρχαν και οι φίλοι της ΞΑΝΘΗΣ των όμορων Δήμων.
Eπιτυχίας πεμπτουσία του Δήμου ΞΑΝΘΗΣ και του Κέντρου Πολιτισμού η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου το απόγευμα της Κυριακής σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας τη Ευχούπολης.
Η κεντρική πλατεία ήταν γεμάτη από νωρίς, με παρουσίες μικρών & μεγάλων.
Στις 6 ο Άγιος Βασίλης, επικεφαλής μεγαλειώδους πομπής, πλαισιωμένος από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης, τις χορεύτριες της Σχολής Χορού, τους εποχούμενους ποδηλάτες του ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασος» και τα σκανδαλιάρικα μαγικά ξωτικά του ξεκίνησε απο την πλατεία Ελευθερίας για να καταλήξει στην πλατεία Δημοκρατίας σε μια όμορφη παρέλαση που έγινε για πρώτη φορά.
Το σκορ της αναμέτρησης των ομάδων ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΠΟΧΗΣ ολοένα ανέβαινε.
Τα μηνύματα έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση, με πρώτη αυτή των παρόντων.
Ναι αγαπητοί αναγνώστες, οι μεγάλες στιγμές δεν έρχονται με το τηλεκοντρόλ στο χέρι στην άνεση του καναπέ, της πολυθρόνας.
Θέλουν παλμό.

Στην κεντρική σκηνή η χορωδία του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης έδωσε το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη
Την προηγούμενη μόλις ημέρα είχαμε την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα της επιβράβευσής τους για τη ζωή, τη συμμετοχή στα κοινά, την επιλογή στην έναρξη των εκδηλώσεων η δικαίωση, η αναγνώριση, η επιβράβευση του άνισου αγώνα στον οποίο επιδίδονται.
Η ευστοχότερη επιλογή του όλου πλέγματος των εκδηλώσεων.
Το σκορ ανεβαίνει.
Οι ψυχές γαληνεύουν, εναρμονίζονται στο πνεύμα των ημερών.
Ανέβηκαν στη σκηνή για να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις το γνωστό συγκρότημα Kings με την Άσπα ξεσηκώνοντας  το πλήθος, τραγουδώντας ελληνικές επιτυχίες.
Κάπου εκεί όταν έγινε και η ρίψη των καθιερωμένων πλέον πυροτεχνημάτων, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ με τη συντριβή της ΑΠΟΧΗΣ από τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Έτσι, μετά από την απόλυτα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, εμπεδώθηκε θέλω να πιστεύω η γενεσιουργός αιτία της επιτυχίας.
Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button