6 κρούσματα της νέας γρίπης στην Ξάνθη

6 κρούσματα του ιού της νέας γρίπης έχουν επιβεβαιωθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr. Πρόκειται για 5 ασθενείς τα τεστ των οποίων βγήκαν θετικά και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει οποιαδήποτε ανησυχία.

6 κρούσματα  της νέας γρίπης στην Ξάνθη


Διασωληνωμένος  στην Εντατική  ασθενής με Η1Ν1


6 κρούσματα του ιού της νέας γρίπης έχουν επιβεβαιωθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr.


Πρόκειται για 5 ασθενείς τα τεστ των οποίων βγήκαν θετικά και νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει οποιαδήποτε ανησυχία.


Ένας ακόμη ασθενής, όμως, στον οποίο έχει επιβεβαιωθεί ο ιός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Ξάνθης, διασωληνωμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Εκτιμήσεις για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία γύρω από την ταυτότητα ή την ηλικία όσων έχουν νοσήσει, σίγουρα όμως δεν είναι μικρά παιδιά.


Καθώς τα περιστατικά της νέας γρίπης πληθαίνουν στην Ξάνθη, ξεκίνησαν ήδη οι εμβολιασμοί για όλες τις ομάδες του πληθυσμού πλην των παιδιών κάτω των 4 ετών. Στο Νομό Ξάνθης λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα στη Νομαρχία Ξάνθης και στα Κέντρα Υγείας Εχίνου και Σταυρούπολης καθώς επίσης και το κέντρο του Νοσοκομείου Ξάνθης.


 



Από ώρα σε ώρα  η ανακοίνωση


των Περιφερειαρχών


Λίγες ώρες έχουν απομείνει πλέον για την ανακοίνωση των ονομάτων των 13 νέων Περιφερειαρχών της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις ενδείξεις, αυτή θα γίνει πριν το Σαββατοκύριακο. Ήδη η σχετική λίστα που περιλαμβάνει τους 13 εκλεκτούς της κυβέρνησης για τις Περιφέρειες, ίσως τους τελευταίους διορισμένους, βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Το πρόσφατο πάθημα με την ανάκληση του διορισμού του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, έχει κάνει αρκετά επιφυλακτικούς τους ανθρώπους της κυβέρνησης και έτσι ο Υπουργός και οι συνεργάτες ελέγχουν εξονιχιστικά τους νέους Γενικούς πριν την ανακοίνωσή τους.


Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση όσα είχαν ακουστεί ως πληροφορίες ή ως φήμες για το νέο Γενικό Γραμματέα. Ο Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου, Καθηγητής του Πολυτεχνείου της Ξάνθης Θανάσης Καραμπίνης παραμένει ο επικρατέστερος να αναλάβει ως Περιφερειάρχης. Πάντως η καθυστέρηση 2 μηνών στον ορισμό των νέων Γενικών που οφείλεται στην επεξεργασία που έγινε για την επιλογή τους έχει προκαλέσει προβλήματα γραφειοκρατικής και ουσιαστικής φύσης στις Περιφέρειες και τους νέους Περιφερειάρχες θα περιμένει αρκετή δουλειά μόλις αναλάβουν καθήκοντα.


ΓΣ


 


Το πόθεν έσχες έγινε …έσχες


Σχετικά με απόφαση της Κυβέρνησης, σε σχέση με το πόθεν έσχες η οποία προσανατολίζεται να το επεκτείνει στους εφοριακούς, τραγουδιστές, βουλευτές Νομάρχες, δημάρχους και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών ο κ. Βασίλης Αντωνίου, Πρόεδρος εργαζομένων υπαλλήλων στις εφορίες της Ξάνθης, αναφέρει ότι οι υπάλληλοι της Εφορίας, όπως και οι πολιτικοί υποβάλουν το πόθεν έσχες όπου στην τελική μένει μόνο το… έσχες.


Καυτηριάζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης άφησε να εννοηθεί ότι νόμοι υπάρχουν αλλά θα πρέπει η πολιτεία να δίνει τα εχέγγυα της εφαρμογής των και της στελέχωσης με το ανάλογο προσωπικό και μέσα, τους καθ ύλη αρμόδιους μηχανισμούς όχι στα λόγια αλλά με έργα.


Όσο δε για τους πολιτικούς, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι απλό, ο κάθε πολιτικός που εκλέγεται δεν μένει παρά μόνο να υποβάλλει την κατάσταση των υπαρχουσών του περιουσιακών στοιχείων για να μπορεί να ελεχθεί στην συνέχεια τι και πόσα απέκτησε κατά την διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας και αν υπάρχουν παρατυπίες να ελεγχθεί πραγματικά.


Τονίζει ότι πρέπει να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες, αφού πρωτίστως, όμως, υπολογισθούν αντικειμενικά κριτήρια κόστους ζωής.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος


 


 


Ανακύκλωση μπαταριών


στο 3ο Δημοτικό Σχολείο


Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού σχολείου με την παρότρυνση των δασκάλων τους έστησαν την γωνιά της ανακύκλωσης.


Μία πρωτοβουλία που βάζει ολοένα και περισσότερα παιδιά στην λογική της προστασίας του περιβάλλοντος με την βοήθεια της ανακύκλωσης.


Ευχή όλων αυτή η προσπάθεια νε επεκταθεί σε όλα τα σχολεία και να αρχίσουν οι μεγάλοι να παραδειγματίζονται από τα παιδιά με δεδομένο ότι το περιβάλλων τους ανήκει


 



Υποψήφιος για την προεδρία


της ΝΟΔΕ Ξάνθης ο Στέλιος Μωραίτης;


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Στέλιος Μωραίτης Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης να ξαναείναι υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρεία της ΝΟΔΕ το καλοκαίρι του 2010.


Σε σχετικό ερώτημα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη. Παρόλα αυτά όμως όλοι γνωρίζουν ότι οι κομματικές διεργασίες, μόλις τελειώσει το συνέδριο της ΝΔ θα υλοποιηθούν, άρα είναι η γονιμότερη περίοδος να αρχίσουν οι επαφές μόλις ο Αντώνης Σαμαράς στελεχώσει τον κομματικό μηχανισμό.


Οπότε πολλά από τα τοπικά στελέχη θα πλησιάσουν το νήμα και με δεδομένου ότι η αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου της ΝΔ θα είναι σκληρή και σε όλα τα επίπεδα, οι νομαρχιακοί και τοπικοί οργανισμοί του κόμματος θα είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του περιβάλλοντος του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, σε πρώτο πλάνο.


Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button