Β. Σκαρλάτος « εξωστρεφή συμπεριφορά μέσα από συνεργασίες»

Με την επισήμανση πως «δεν είναι στην επιχειρηματική λογική και πρακτική τα πολλά λόγια», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Ν. Ξάνθης, κ. Βασίλης Σκαρλάτος προσπάθησε να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο νομό και να γνωρίσει στους Ακολούθους των τριάντα ξένων Πρεσβειών εκείνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν την περιοχή μας και την κάνουν ελκυστική και σε επιχειρηματίες εκτός των Ελληνικών συνόρων.

   Με την επισήμανση πως «δεν είναι στην επιχειρηματική λογική και πρακτική τα πολλά λόγια»,   ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Ν. Ξάνθης, κ. Βασίλης Σκαρλάτος  προσπάθησε να παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο νομό και να γνωρίσει στους Ακολούθους των τριάντα ξένων Πρεσβειών  εκείνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν την περιοχή μας και την κάνουν ελκυστική και σε επιχειρηματίες εκτός των Ελληνικών συνόρων.


   Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η επιχειρηματική κοινότητα του νομού μέσω του εργοδοτικού και συνδικαλιστικού της οργάνου, του Συνδέσμου δηλαδή, τίμησε τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, που συμμετείχαν στην τριήμερη επιχειρηματική διερευνητική συνάντηση , την πρωτοβουλία της οποίας είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την ΕΛ.Κ.Ε.


  Παρέθεσε  προς τιμήν τους δείπνο σε γνωστό ρεστοράν της πόλης.


  Όπως κατέστησε σαφές, οι τοπικοί επιχειρηματίες επιθυμούν πάσης θυσίας να διευρύνουν τη συνεργασία με όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και να ξεφύγουν από περασμένα στερεότυπα και προσεγγίσεις . Μάλιστα στέλνοντας και το μήνυμα μιας ειρηνικής επιχειρηματικής συνεργασίας σημείωσε χαρακτηριστικά «ο κόσμος γύρω μας ανοίγει και οι οικονομικές συνεργασίες και στρογγυλεύουν και μειώνουν τις αντιθέσεις των χωρών και συμβάλλουν στην εμπέδωση σταθερότητας και ειρήνης. Εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα  προσπαθούμε να μπούμε στο παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις αδυναμίες μας και τα πλεονεκτήματά μας».


   Παρουσιάζοντας την επιχειρηματική ταυτότητα του Νομού Ξάνθης, ο κ. Σκαρλάτος τόνισε στην ξένη αποστολή τα  δύο κυρίαρχα πλεονεκτήματα της περιοχής που είναι η γεωγραφική της θέση , καθώς και η πληθυσμιακή της σύνθεση, η πολυπολιτισμικότητα της.


   Σε ότι αφορά τη γεωγραφική της θέση, υπογράμμισε ιδιαίτερα το ότι η Θράκη αποτελεί πλέον ένα Κέντρο Ενεργειακό  με δυο πολύ καλά λιμάνια, αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, αλλά και με ένα Διευρωπαϊκό Άξονα, τον Ε9, (ΕΛΣΙΝΚΙ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ). Ενώ σε ότι αφορά την επενδυτική δραστηριότητα του Νομού Ξάνθης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχανιών του νομού, ενημέρωσε τους ξένους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακόλουθους, σημείωσε πως ο νομός συμμετέχει στο οκτώ τοις χιλίοις του συνόλου του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ παράγει το 1,6% στη συνολική μεταποίηση.


   Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νομός Ξάνθης είναι ο τρίτος νομός στη χώρα μετά την Αττικοβοιωτία και την Κορινθία στη μεταποίηση.


   Σε ότι αφόρα τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται, οι ντόπιοι επιχειρηματίες, είναι ο κλάδος των δομικών υλικών, του Αλουμινίου, τη επεξεργασίας καπνού, συσκευασίας, ποτών κ.α.


   Τέλος κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Σκαρλάτος απευθυνόμενους προς τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακόλουθους σημείωσε χαρακτηριστικά «επιδιώκουμε μια εξωστρεφή συμπεριφορά μέσα από συνεργασίες. Το επιδιώκουμε με όρους αμοιβαιότητας και με όρους που τίθενται για τα παγκόσμια ζητήματα, όπως αυτά του Περιβάλλοντος και της προστασίας του. Ζητάμε τη δική σας συμβολή μεταξύ της περιοχής που βρίσκεστε τώρα  και των χωρών που εκπροσωπείτε και εξυπηρετείτε. Έτσι δικαιώνεται και ο δικός σας ρόλος, κάτι που θα διαπιστώσετε έμπρακτα μέσω των κατ’ ιδίαν επαφών σας με τους εδώ επιχειρηματίες.(ήδη είχαν οριστεί πάνω από 80 επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες)». 


   Από την πλευρά τους, ο εκπρόσωπος της ξένης Αποστολής, ως ένα μικρό ευχαριστώ για την όλη φιλοξενία από την ξανθιώτικη επιχειρηματική κοινότητα, πρόσφερε στον πρόεδρο του Συνδέσμου, Βασίλη Σκαρλάτο, ένα συμβολικό δωράκι, ένα κομπολόι.


  Κάτι που το χάρηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών- Βιομηχανιών Ν. Ξάνθης, καθώς διαθέτει μια πλούσια συλλογή με 180 κομπολόγια.


 


                                                                                      Δέσποινα Γκούμα          


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button