Ειδήσεις

«Αυτό που μας ενώνει 2022»

Μία πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ξάνθης η πρώτη πανελλήνια διαδικτυακή συνάντηση για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παρουσία 46 σχολείων. Τη συνάντηση χαιρέτησαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΑΜΘ κα. Κοσμίδου Μαριγούλα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Σιδηροπούλου Μάλαμα και ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Φλωρίδης Θεόδωρος. Τέλος, παρουσιάστηκε το βίντεο – μήνυμα που δημιούργησαν δομές ειδικής εκπαίδευσης από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ξάνθης προσκάλεσε όσα σχολεία το επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Στην πανελλαδική δράση ευαισθητοποίησης «Αυτό που μας ενώνει 2022 – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ» συμμετείχαν 42 δομές γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώθηκαν σε μία πρωτότυπη συνεργασία. Με πολύ φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα στέλνουν το μήνυμα πως… τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!

Δείτε το βίντεο των παιδιών:

https://youtu.be/3CiqFJR_rCY

https://aftopoumasenonei.weebly.com/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button