Δυναμική εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος

Στη δυναμική εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος και στη συμμαχία κατά της εξόρυξης χρυσού με τη χρήση κυανίου, εργοστασίου του οποίου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από τη Βουλγαρική κυβέρνηση να λειτουργήσει στη γειτονική Βουλγαρία και να προσβάλλει τον ποταμό Άρδα που καταλήγει στον Έβρο, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. Δημήτρης Κοτσάκης καθώς και ο Διευθυντής αυτής, Δημήτρης Δερματάς.

Στη δυναμική εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος και στη συμμαχία κατά της  εξόρυξης χρυσού με τη χρήση κυανίου, εργοστασίου του οποίου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από τη Βουλγαρική κυβέρνηση να λειτουργήσει στη γειτονική Βουλγαρία και να προσβάλλει τον ποταμό Άρδα που καταλήγει στον Έβρο, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. Δημήτρης Κοτσάκης καθώς και ο Διευθυντής αυτής, Δημήτρης Δερματάς.

 Μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων της Θράκης, παρευρέθησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος όπου ενημέρωσαν τον Yπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Πεταλωτή, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, την κα Καραβασίλη επικεφαλή της ειδικής γραμματείας επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας,  καθώς και τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Κουβέλη, για το σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα που προέκυψε.


 Τονίσθηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου εξόρυξης, είναι χωροθετημένες δίπλα στον ποταμό Άρδα παραπόταμο του Έβρου, απειλώντας όχι μόνο το οικοσύστημα της Ροδόπης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button