Ειδήσεις

Νέα επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: «Καταπιέζει την “τουρκική” μειονότητα στην Θράκη»

Δεν σταματάει να παραμένει προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν. Σε νέες του εμπρηστικές δηλώσεις έκανε για ακόμη μια φορά λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Ο Ερντογάν από την μία κατηγορεί την Ελλάδα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, για καταπίεση της μειονότητας στη Θράκη, την οποία αποκάλεσε και πάλι Τουρκική ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως υπάρχει πάντα περιθώριο διαλόγου.

«Οι από ετών άδικες και παράνομες εφαρμογές κατά της μουσουλμανικήςτουρκικήςμειονότητας στη δυτική Θράκη συνεχίζονται αυξανόμενες. Δεν αναγνωρίζονται οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα. Υφαρπάζονται τα ιδρύματα και η περιουσία τους. Δεν τους επιτρέπεται να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα. Η ταυτότητα τους απορρίπτεται. Ο Ισλαμικός κόσμος πλέον δεν πρέπει να σιωπά στην τυραννία των αδελφών μας στην Ελλάδα».

Άμεση η απάντηση της Αθήνας

«Μακάρι μιμητές μας να ήταν κι άλλες χώρες, στις οποίες όμως η ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις για το πώς συμπεριφέρθηκαν στις μειονότητες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Οι ενέργειες της Ελλάδας στην περιοχή και ειδικά η επέκταση της περιοχής ερευνών νοτίως της Κρήτης για την Exxonmobil και η συμφωνία με την Αίγυπτο, έχουν ενοχλήσει την Άγκυρα.

Κάτι που φάνηκε στην δηλώσεις Ερντογάν που, μεταξύ άλλων, είπε ότι η Ελλάδα δεν κάθεται φρόνιμα.

«Στην πολιτική δε μένεις μόνιμα κακιωμένος. Το τι θα προκύψει αύριο με ποια χώρα είναι διαφορετικό θέμα. Αλλά βέβαια η Ελλάδα δεν κάθεται φρόνιμα. Συνεχεία μιλάει εναντίον μας και μας επιτίθεται. Επίσης αυτοί κάνουν διάφορες καμπάνιες μέσα στην ΕΕ. Μετά τις εκλογές θα ανοίξει μια νέα περίοδος».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button