Προέχουν τα θέματα της καθημερινότητας και του κόσμου

Στην Ξάνθη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση διοργάνωσε η Αριστερή Ενότητα ενόψει των φοιτητικών εκλογών και της πραγματοποίησης από πλευράς της του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Νεολαίας στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Στην Ξάνθη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση διοργάνωσε η Αριστερή Ενότητα  ενόψει των φοιτητικών εκλογών και της πραγματοποίησης από πλευράς της του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Νεολαίας στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.


Το θέμα της συζήτησης που είχε ο Γρηγόρης Ψαριανός με τους φοιτητές της Ξάνθης ήταν «Εξέγερση, βία και Αριστερά».Τ


Την οποία βία όπως επεσήμανε νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, καταδικάζει τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο εκπροσωπεί.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με λογικές βίας και όλα όσα ακούστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους νέους, πρόκειται για ένα μεγάλο παραμύθι, το οποίο ως ένα βαθμό συντήρησαν και τα ΜΜΕ. Επομένως εμείς δεν έχουμε σχέση με αυτό το παραμύθι, ούτε κα με τις λογικές βίας. Όσο για τους κουκουλοφόρους, για ποιους κουκουλοφόρους μιλάτε, καθώς έχουμε επτά κατηγορίες», επεσήμανε χαρακτηριστικά θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καυτηριάσει και να στηλιτεύσει και τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός με το γνωστό καυστικό και ανατρεπτικό του λόγο τοποθετήθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής, αλλά και στις υποθέσεις σκανδάλων, αλλά και το ρόλο και τη στάση της Αριστεράς, ως μια άλλη πρόταση ικανή να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.


Σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών της  Βουλής, το χαρακτήρισε κωμικοτραγικό γεγονός που δε στέκει   για μια χώρα που θέλει να ονομάζεται σοβαρή, προσθέτοντας «είναι η κορυφή του παγόβουνου ή του ηφαιστείου που από κάτω κρύβει πολύ σκάνδαλο, πολύ μαυρίλα και υπόγειες διαδρομές».


Κατά την άποψή του η κίνηση αυτή είχε κύριο στόχο το κλείσιμο και όλων των νέων  πακέτων που σίγουρα θα έρχονταν στο φως  και την παραγραφή των σκανδάλων που έγιναν πλέον γνωστά.


«Είμαστε σοβαροί; Όχι σοβαροφανείς με τις γραβάτες κλπ. Εμείς ως πολίτες πώς αισθανόμαστε;…..Δεν πρέπει να μιλάμε για νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά για νόμο περί απαλλαγής υπουργών….Είναι ντροπή για όλους εμάς να ανεχόμαστε αυτή την κοροϊδία, την κατάσταση αυτή. Αυτή την αθλιότητα ως προς το σαθρό πολιτικό κατεστημένο του δικομματισμού. Αλλά είναι και θέμα των ίδιων των πολιτών, που ενώ το 80% αυτών χαρακτηρίζει σαθρό το πολιτικό μας σύστημα, ταυτόχρονα να το στηρίζει ενισχύοντας με την ψήφο του το δικομματισμό. …Πρόκειται περί «ξεφτίλας η κίνηση να κλείσουν τα πακέτα όλα, είναι πέρα από τα όρια της θεσμικής εκτροπής».


Στο μεταξύ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις Ευρωεκλογές τάχθηκε υπέρ του ουσιαστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας την ανάγκη πέρα από την εθνική συνείδηση να υπάρξει και μια Ευρωπαϊκή Αριστερά.


«Όχι στην Ευρώπη των ολιγοπωλίων. Υπάρχει μια ανάγκη να έχουμε ευρωπαϊκό και αριστερό προσανατολισμό».


Ενώ σε ότι αφορά τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μια πιθανή συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ψαριανός επεσήμανε στόχος είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας  και για αυτό όποιες πολιτικές δυνάμεις συνηγορούν σε αυτό, με αυτές μπορούν και να συνεργαστούν.


Μάλιστα ο Γρηγόρης Ψαριανός έθεσε και το θέμα του εκλογικού νόμου, ο οποίος δε θα πρέπει να αλλάζει κατά το δοκούν 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button