Ειδήσεις

Μελισσόπουλος: “Για το σημερινό ΧΑΛΙ της πόλης και του Δήμου μας μοναδικός και αποκλειστικός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης”

“Επειδή σε σχέση με την σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ της πόλης μας σε όλα τα επίπεδα (έργα, καθαριότητα, οικονομικός μαρασμός, εγκατάλειψη κτιρίων και υποδομών, εγκατάλειψη της περιφέρειας και των οικισμών, ανεπάρκεια σε τομείς πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής κ. ά ακούγονται αρκετές φορές οι απόψεις,
«εντάξει ο Δήμαρχος είναι αυτός που είναι, η Αντιπολίτευση τι κάνει;»
ή
«γιατί ενώ σήμερα οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτές δεν καταθέτουν δικές τους προτάσεις και δεν περνάνε δικές της αποφάσεις;»
θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Ο νόμος 4623 που ψηφίστηκε το 2019 (νόμος Θεοδωρικάκου) κατέστησε ουσιαστικά ανίσχυρο και αδύναμο το Δημοτικό Συμβούλιο – σχεδόν ένα διακοσμητικό όργανο – και ταυτόχρονα αναβάθμισε τις Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική-Ποιότητα Ζωής) στις οποίες έχει την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και στις οποίες ο νομοθέτης μεταβίβασε τις περισσότερες και τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες.
Τελικά ο νομοθέτης τις δύο αυτές Επιτροπές τις έκανε από υποδεέστερα και εκτελεστικά όργανα ενός Δημοτικού Συμβουλίου, σε απόλυτα κυρίαρχα, δηλαδή σε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ όργανα, προκειμένου όπως αναφέρθηκε να παρακαμφθούν τα φαινόμενα της ακυβερνησίας που δήθεν θα έφερνε η απλή αναλογική.
Για παράδειγμα σήμερα η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης μπορούν να αποφασίζουν για ΟΛΑ τα σοβαρά ζητήματα ενός Δήμου, δηλαδή για συμβάσεις Έργων, μελέτες, υπηρεσίες και προμήθειες «ανεξαρτήτως προϋπολογισμού» χωρίς να χρειάζεται πια η έγκριση του κυρίαρχου οργάνου που κανονικά θα έπρεπε να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο σε έναν Δήμο.
Όλη αυτή η αλλοίωση της δημοκρατικής βούλησης των πολιτών του Δήμου μας καταλήγει όμως και σε ένα ασφαλές συμπέρασμα:
«Για το σημερινό ΧΑΛΙ της πόλης και του Δήμου μας μοναδικός και αποκλειστικός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης. Από αυτόν λοιπόν οι πολίτες της Ξάνθης θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα τον λογαριασμό και από κανέναν άλλον…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button