Περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο Σταύρος Θεοδωράκης , ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Ξάνθη. Χθες βρέθηκε στην Κομοτηνή και από το απόγευμα πραγματοποίησε  επίσκεψη στο Διδυμότειχο.

 

Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

Από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο Σταύρος Θεοδωράκης , ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Ξάνθη. Χθες βρέθηκε στην Κομοτηνή και από το απόγευμα πραγματοποίησε  επίσκεψη στο Διδυμότειχο.

 

Αναλυτικά:

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

16.00: Επίσκεψη στο στρατόπεδο Ιωάννη Θεοδωράκη:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά το τέλος της επίσκεψης δήλωσε:

«Με την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου με συνδέουν ωραίες μνήμες, γιατί θα πρέπει να σας πω ότι από εδώ πήρα το απολυτήριο μου, από το 16ο Τάγμα Τεχνικού στην Καρωτή. Ήρθα εδώ στο στρατόπεδο του συνταγματάρχη Ιωάννη Θεοδωράκη, γιατί είναι μεγάλη τιμή για την οικογένειά μου ότι αυτό το στρατόπεδο έχει το όνομά του. Βέβαια τα περισσότερα στρατόπεδα στη χώρα έχουν ονοματεπώνυμο. Και είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε τα ονόματα των ηρώων στα στρατόπεδά μας για να θυμόμαστε τους αγώνες τους και τις θυσίες τους. Δε νιώθω αυτή τη στιγμή τη συνέχεια του αίματος, νιώθω τη συνέχεια του παραδείγματος. Γιατί για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, κάποιοι άνθρωποι έδωσαν ότι μπορούσαν και τελικά τη ζωή τους».

Ερωτώμενος για τα εθνικά θέματα ανέφερε:

«Στα Εθνικά θέματα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. Γι΄αυτό έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση να υπάρχει ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που θα συμμετέχει βέβαια ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων, οι πρώην πρωθυπουργοί και η ηγεσία του στρατεύματος. Να μοιραστούμε την ευθύνη στα εθνικά θέματα και να μην υπάρχουν διχογνωμίες σε σχέση με την αντιμετώπισή τους. Αυτή νομίζω θα ήταν μια πράξη υπεύθυνη αυτή τη στιγμή που έχουμε μικρές ενοχλήσεις από τους γείτονές μας. Πάντως, για να προλάβω την ερώτησή σας, η Ελλάδα είναι ακόμα μια ισχυρή χώρα. Άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υπερβάλλουμε και καμία ανάγκη να παρουσιάζονται κάποιοι σε πανικό. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους εθνικούς κινδύνους, όπως το έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

12.30: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη:

Μετά το πέρας της συνάντησης ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

Όπως είπα στον δήμαρχο, είμαστε συμπαραστάτες του σε όλα αυτά που προσπαθεί να κάνει για την πόλη γιατί η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, προσπαθούν και έχουν δυνάμεις για να αλλάξουν τα πράγματα. Για να πάμε μπροστά πέρα από το κεντρικό κράτος πρέπει να έχουμε μία γερή τοπική αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό ο αγώνας μας είναι να πείσουμε το κράτος των Αθηνών ότι πρέπει να εμπιστευτεί την τοπική αυτοδιοίκηση και πρέπει να εμπιστευτεί ανθρώπους σαν τον δήμαρχο της Κομοτηνής. Η σχέση μας, και μέσα από την ενημέρωση που έχουμε από τον βουλευτή του νομού Αχμέτ Ιλχάν είναι πολύ στενή. Προσπαθούμε αν μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα της πόλης θα το κάνουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής ανέφερε:

Καλωσόρισα τον Επικεφαλής του Ποταμιού στο δημαρχείο και τώρα τον καλωσορίζει και η πόλη με την βόλτα που κάνουμε και με το επιτελείο του. Πέραν των τυπικών καλωσορισμάτων θα έχω την ευκαιρία να του εκθέσω και τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και τον δήμο μας, γνωρίζοντας βέβαια ότι μιλάω με έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου διότι φροντίζει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας. Και στο πρόσωπο του ανεξάρτητα πολιτικών προσεγγίσεων και τοποθετήσεων του καθενός βλέπουμε έναν πραγματικό φίλο της περιοχής. Εγώ ως δήμαρχος της Κομοτηνής το λέω με γνώση λόγου και με κάθε ειλικρίνεια ότι έχω δίπλα μου έναν φίλο της περιοχής μας και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

11.45 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα μπορούσε να ήταν μία περιοχή που οι πολίτες της δεν θα σκεφτόντουσαν κάθε μέρα πως θα έρθει η επόμενη μέρα. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κυρίως τουριστικής ανάπτυξης, στον πρωτογενή τομέα αλλά ακόμα και σε ενεργειακά θέματα. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει μία προσπάθεια από το κέντρο για να απελευθερωθούν οι δυνάμεις εδώ, σ’ αυτούς τους νομούς και να υπάρξει μία πραγματική ανάπτυξη της περιοχής. Ο βουλευτής Ροδόπης που ουσιαστικά έχει την προσοχή του σ’ όλη την περιφέρεια κάνει μία προσπάθεια και στην Αθήνα με συγκεκριμένες προτάσεις. Είπα στον Περιφερειάρχη ότι το Ποτάμι πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή. Του ανέφερα κάποιους από τους άξονες και είναι σύμφωνος βέβαια όπως όλοι οι λογικοί πολίτες. Πρέπει να κάνουμε μία καινούργια αρχή για να αξιοποιήσουμε πλέον ως πλεονέκτημα τη θέση της περιοχής και όχι ως μειονέκτημα όπως γινόταν πολλές φορές στο παρελθόν.
Υπάρχουν πολλές αδυναμίες στο κέντρο και η απουσία λογικών ανθρώπων που έχουν δουλέψει στην κεντρική διοίκηση, στο κεντρικό κράτος στα υπουργεία δυσκολεύει αυτή τη προσπάθεια. Όμως οι περιφέρειες, ο περιφερειάρχης ένας νέος άνθρωπος, οι τοπικές δυνάμεις οι δήμαρχοι, οι βουλευτές μπορούν να δημιουργήσουν μία βάση για να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις, και ας αρνηθεί μετά το κράτος ας αρνηθεί η κυβέρνηση την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

9.30 Επίσκεψη στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Γ. Φιλιππίδη, είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Φιλιππίδης περιέγραψε στον επικεφαλής του Ποταμιού, τα σοβαρά προβλήματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται για την εξόφληση σημαντικών οφειλών που υπάρχουν προς ιδιώτες. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και υπαλλήλων.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

«Ν’ αρχίσουμε από τα άσχημα, τα οποία μάλλον ξέρετε και τα έχει επισημάνει και ο βουλευτής μας στον νομό ο κ. Ιλχάν. Τα άσχημα είναι ότι το νοσοκομείο είναι πολύ παλιό. Είναι ίσως από τα παλιότερα της χώρας και μάλλον δεν θα είναι εύκολο να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις του. Θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει η κυβέρνηση, να διατεθεί το αναγκαίο ποσό, για να έχει η Κομοτηνή ένα νοσοκομείο, όπως της αξίζει. Σ’ ένα νέο χώρο, ένα σύγχρονο κτίριο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες υγείας που έχει ο νομός. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το αίτημα στη Βουλή όσο πιο πιεστικό γίνεται. Όμως, είναι θετικό που έχει επιλεγεί στη διοίκηση αυτού του νοσοκομείου, που έχει πολλά προβλήματα, ένας νέος άνθρωπος που φαίνεται να ξέρει πώς είναι να διοικείς ένα μεγάλο νοσοκομείο. Θα του συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε, για να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις μέχρι να φτιαχτεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο. Στα ζητήματα της υγείας δεν χωρούν παραγοντισμοί και κομματισμοί. Πρέπει να φύγουμε από την εποχή που τα νοσοκομεία τα διοικούσαν οι πολιτευτές των κομμάτων. Από την πλευρά του βουλευτή μας υπάρχει μία συνεχής φροντίδα με αναφορές και Ερωτήσεις στη Βουλη για να προστεθεί δυναμικό στο νοσοκομείο. Κάτι έχουμε καταφέρει και θα ενημερώνεστε για αυτήν την προσπάθεια μας».

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button