Ειδήσεις

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με τη στήριξη της περιφέρειας

“Ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Ξάνθης από την Περιφέρεια ΑΜΘ η επιδότηση εισιτηρίων για ένα μεγάλο αριθμό δρομολογίων σε όλα τα χωριά της Ξάνθης. Δίνεται έτσι  διέξοδος σε όλους για μειωμένη και τακτική μετακίνηση” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης

Για το πρόγραμμα αυτό μίλησε στο STAR 88,8 και τον “ΑΓΩΝΑ’ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης

“Μέσω των δημάρχων εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης κάνει κινήσεις για να επιδοτήσουν τα χωριά που είναι άγονα -για οικονομικούς λόγους- δρομολόγια. Ο αντιπεριφερειάρχης στήριξε αυτό το πρόγραμμα για τους πολίτες με 25% έκπτωση στο εισιτήριο για Δημάριο, Ωραίο, Μέδουσα, Σάτρες, Ολβιο, Αβατο, Μάγγανα, Πολύσιτο, Σέλινο και τη ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης. Αυτές οι γραμμές θα επιδοτηθούν. Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, εκτός Κυριακής.Δύο δρομολόγια την ημέρα για τη Σταυρούπολη, θα πραγματοποιούνται και το Σάββατο.

Τα χωριά μας έχουν ερημώσει. 45 μέτοχοι με το υστέρημα τους πραγματοποιούν τα δρομολόγια εδώ και δύο χρόνια και  δεν έχουν πάρει τα χρήματα από τα λεωφορεία.

Το πετρέλαιο έχει φθάσει στα ύψη και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί. Αντίθετα τις μειώσαμε (Θεσσαλονίκη από 20 ευρώ στα 19).

Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από το υπουργείο Μεταφορών. Ο υπουργός ζήτησε  από την Ομοσπονδία μας να μην αυξηθούν οι τιμές. Είναι δύσκολα για τον κλάδο μας. Ολοι οι κλάδοι έχουν αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα τους εκτός από τα ΚΤΕΛ. Και είναι προς τιμήν μας. Αυτή η ασυδοσία στην αγορά πρέπει να σταματήσει

Ένα δρομολόγιο στη Σταυρούπολη (Κάτω – Ανω Καρυόφυτο, Κάτω – Ανω Ιωνικό, Πασχαλιά, Σταυροχώρι, Ανω – Κάτω Κομνηνά) διαρκειας δύο ωρών, πρωί – απόγευμα, ένα  δύσκολο δρομολόγιο. Το Κόστος μόνο για το πετρέλαιο είναι περίπου 90 λίτρα Χ 2 ευρώ = 180,00 ευρώ. Δεν έχει πάνω από 10 άτομα το δρομολόγιο. Με το πρόγραμμα τουλάχιστον να βγουν τα έξοδατου λεωφορείου και ο πολίτης να έχει συγκοινωνία.”

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πολλές εκδρομές με το ΚΤΕΛ την περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους. Και μια πενθήμερη στο Βουκουρέστι (4 διανυκτερεύσεις), 4 Ιανουαρίου, με 299 ευρώ.

Τα Χριστούγεννα – Θεοφάνια θα γίνονται έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος όπως γίνεται καλύτερα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΣΒΕΛΗ

“Είναι αδιανόητο εδώ και περίπου 1 χρόνο να είναι κλειστός ένας δρόμος (οδός Αναξαγόρα) ο οποίος μετά την πυρκαγιά που υπέστη η καπναποθήκη δυσχεραίνει την κυκλοφορία τόσο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ όσο και στους πολίτες και κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής” έγραψε στην παρέμβαση του ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπόσβελης και ρώτησε μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής για τις ενεργειες του ΚΤΕΛ, του δήμου και της αστυνομίας.

Ο πρόεδρος κ. Γεωργιάδης είπε:

“Η διοίκηση έχει απευθυνθεί στην Τροχαία για ν’ ανοίξει ο δρόμος αλλά μας είπαν ότι δε βάζει κανένας υπογραφή. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Φυσικα και μας ενδιαφέρει άμεσα.  Ο Δήμος βάζει κορδέλες δίπλα στην ετοιμόροπη αποθήκη  και κάποιοι εξυπνοι πολίτες τις βγάζουν και σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους..”

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

”Πρέπει ν΄ανοίξει γρήγορα ο δρόμοςΜ Δεν έχει σχέση ο Δήμος .Η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από μηχανικούς , αρχιτεκτονες, από αρμόδιες υπηρεσίες θα αξιολογήσει αν υπάρχει επικινδυνότητα ή όχι και στατική επάρκεια, για να περνάνε από εκεί ο κόσμος και τα οχήματα.Υπάρχει καθυστέρηση και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Ότι είναι να γίνει, να γίνει σύντομα. Να ξεκαθαρίσει το θέμα για ν’ ανοίξει ο δρόμος.”

Ακούστε στο αρχείο των εκπομπων (22/11) την πρώτη πρωινή ενημερωτική εκπομπή (8-10) στο STAR 88,8 FM
το Θέμη Γεωργιάδη, πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης για τα επιδοτούμενα εισιτήρια με τη στήριξη της περιφέρειας για δρομολόγια στα χωριά του Ν. Ξάνθης από το χρόνο 1.38.20 και μετά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button