Δήμαρχος Ξάνθης: “Η φλόγα της αγάπης είθε να ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας”

Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, μέλη των εθελοντών αιμοδοτών και αθλητών και κυρίως νέοι, κρατώντας την δάδα στο χέρι μπήκαν στις 8 το βράδυ περίπου στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα. Στη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας συμμετείχαν οι εθελοντές αιμοδότες και οι αθλητές. Η δε συναυλία που ακολούθησε ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες, Χριστιανούς και μουσουλμάνους, όπου κάθε μέρα ο αριθμός τους αυξάνεται.

Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, μέλη των εθελοντών αιμοδοτών και αθλητών και κυρίως νέοι, κρατώντας την δάδα στο χέρι μπήκαν στις 8 το βράδυ περίπου στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα.

 


 

Στη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας συμμετείχαν οι εθελοντές αιμοδότες και οι αθλητές. Η δε συναυλία που ακολούθησε ήταν αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες, Χριστιανούς και μουσουλμάνους, όπου κάθε μέρα ο αριθμός τους αυξάνεται.

 

Επίσης έδωσαν το παρόν μαθητές του μουσικού σχολείου Ξάνθης όπου πλαισίωσαν με την συναυλία τους την  όλη  εκδήλωση με δύο συγκροτήματα.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών, Γιάννης Παπαχρόνης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αθλητές του ΟΦΚΑ και  του Ποσειδώνα Ξάνθης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες απεύθυνε στον σύλλογο μοτοσικλετιστών Ξάνθης τους “Πολυμήχανους”, οι οποίοι για οχτώ χρόνια συνεχόμενα συμμετέχουν και μεταφέρουν, όπως και αυτή τη χρονιά την φλόγα μέχρι τις παρυφές της πόλης όπου την παρέλαβαν τα παιδιά και την μετέφεραν στον χώρο της τελετής.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο  πρόεδρος των αιμοδοτών δεν έχασε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους αιμοδότες της Ξάνθης, χριστιανούς και μ            μουσουλμάνους, οποίοι με τη συνεισφορά τους έχουν σώσει στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος σύλλογος πανελλαδικά που έχει αυτή την πρωτιά αγάπης.

 

Προέτρεψε τους νέους να συνεχίσουν αυτή τη συνεισφορά και να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.

 

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Καράνταη Χαλήλ συγκινημένος από την προσπάθεια των παιδιών έκαναν την εξής προσφορά.

 

Δίνει στα παιδιά τα έξοδα του λεωφορείου για μία ημερήσια εκδρομή σε όποιο μέρος την πραγματοποιήσουν και όποτε αυτήν την προγραμματίσουν.

 

Δήμαρχος Ξάνθης:

 

“Η φλόγα της αγάπης της ανιδιοτελούς προσφοράς, η φλόγα της αλληλεγγύης είναι πλέον και στην πόλη μας.

 

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στο σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθης “η Αγάπη” για την τεράστια κοινωνική προσφορά και να ευχηθώ η φλόγα να φωτίσει τις καρδιές όλων μας.

 

Να γίνουμε δέκτες των μυνημάτων που στέλνει, να πυκνώσουμε τις τάξεις των αιμοδοτών, προσφέροντας λίγο από το αίμα μας ως δώρο ζωής κυριολεκτικά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

 

Τέλος ως δημοτική αρχή να τονίσω πώς θα είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες και να ευχηθώ για όλους τους αιμοδότες του κόσμου να είναι γεροί και δυνατοί ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους”.

 

Τέλος ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλίανίδης είπε ότι όλες οι γιορτές παλιάς πόλης είναι αφιερωμένες στους αιμοδότες και στη φλόγα της αγάπης

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button