Ειδήσεις

Στο Πολυτεχνείο μίλησε ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 6 μ.μ., στα ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνείου

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν μαζικά στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Καμία επιλογή στρατοπέδου ληστών!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει ο εργαζόμενος λαός.

Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

Η Θράκη να μη γίνει ορμητήριο πολέμου!

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γη και ύδωρ» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε “ορμητήρια πολέμου” αλλά και πιθανούς “στόχους”.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι κοινές ασκήσεις με τους Αμερικάνους στην Ξάνθη, δεν αποτελούν προστασία για την περιοχή, αλλά θέτουν τη Θράκη στόχο. Τα αφηγήματα περί προστασίας από το ΝΑΤΟ ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρέουν καθώς:

Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που «γκρίζαρε» το Αιγαίο.

► Σήμερα απαντάει με το «βρείτε τα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

► Δεν προστάτευσε ποτέ τους λαούς (Κύπριους, Κούρδους, Ουκρανούς κ.ο.κ.) απέναντι στο μοίρασμα της γης για τα κέρδη των λίγων.

49 χρόνια στην εξέγερση των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε. Σήμερα μας καλούν να «προσαρμοστούμε» σε ένα δύσκολο χειμώνα γιατί αλλιώς θα πεθάνουμε. Μας λένε πως πρέπει να κάνουμε θυσίες για τον πόλεμό τους, για να μοιράσουν τα κέρδη τους στην Ουκρανία, όπως κάποτε στην Συρία, τη πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ κ.α. την ίδια ώρα που οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν με τα πλοία τους αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) σε τριπλάσια τιμή από το φυσικό αέριο.

Η μαζική κινητοποίηση στην Ξάνθη με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και Συλλόγων, απέναντι στην ακρίβεια στις 20 Οκτώβρη, η μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Στις 17 Νοεμβρίου, τιμάμε τους αγώνες των εργαζόμενων με νέους αγώνες, για μια ζωή με δικαιώματα, απέναντι στην εξαθλίωση, τον πόλεμο, την ανασφάλεια.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button