Αγώνας Σπόρ

Ανεβαίνει ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη για την φετινή αγωνιστική περίοδο σημείωσε ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που επικράτησε με 62-71 της Σταυρούπολης για την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Ανδρών.

Η επιτυχία αυτή έφερε την ομάδα της Ξάνθης στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4 νίκες και 2 ήττες πίσω από τον Μακεδονικό και τους Μαχητές Πεύκων που βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις.

Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με κύριο στοιχείο του παιχνιδιού την καλή άμυνα και την υπεροχή του κάτω από τα καλάθια πήρε από την αρχή της συνάντησης το προβάδισμα που έφτασε αρκετές φορές πάνω από τους 10 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν αρκετές φορές να μειώσουν τη διαφορά αλλά οι παίχτες του Δημήτρη Παπαδόπουλου έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ να παίρνει κεφάλι στο σκορ και με τον Χρήστου σε καλή επιθετική μέρα και τον Μπουτσακτσή να αποτελεί την κολώνα της άμυνας το 10λεπτο έκλεισε 16-23.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, περιορίζοντας τα επιθετικά όπλα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ, η άμυνα όμως των Ξανθιωτών ήταν σταθερά δυνατή και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με 30-36.

Στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν μια αντιγραφή με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ να παίρνει αρκετές φορές προβάδισμα με 10 πόντους (βρέθηκαν επιθετικές λύσεις με Κατσαμούρη, Παλλάκη και Τζίμη) και την Σταυρούπολη να μειώνει έως και τους 4 πόντους χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει περαιτέρω απειλητική.

Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου-Λυγούρας

Δεκάλεπτα: 16-23, 30-36, 48-53, 62-71

ΕΚ Σταυρούπολη (Νίκου-Κολογοσίδης): Βαρίτης 2 , Φωτιάδης 2, Βουρτζούμης, Δασκαλόπουλος 12, Χολέβας 10, Κουντουραντζογλου 18(3), Μητρόπουλος , Λεπτοκαρύδης 8(2) , Τζουβάρας 9, Παπαδόπουλος 1, Ντολόπουλος, Κυλαντωνίδης Π.

Λεύκιππος (Παπαδόπουλος): Γιοβάνοβιτς 2, Παλλάκης 7, Μακαρατζής 6(1), Δεληγιάννης, Τσιλόγλου, Κατσαμούρης 13(1), Τζίμης 7, Ευσταθιάδης 2, Μπουτσακτσή 16, Χρήστου 18.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button