ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η δωρεά αιμοπεταλίων, αλλά και η δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοπεταλιωδοτών, είναι τα δύο θέματα συζήτησης, σε μια ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης, «Η ΑΓΑΠΗ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Η  δωρεά αιμοπεταλίων, αλλά και η δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοπεταλιωδοτών, είναι τα δύο θέματα συζήτησης, σε μια ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης, «Η ΑΓΑΠΗ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.


  Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης, «Η ΑΓΑΠΗ» διοργανώνει μια ξεχωριστή ενημερωτική ημερίδα για την δωρεά αιμοπεταλίων αλλά και τη δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6.30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου αιμοδοτών Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη ο  ρόλος των αιμοπεταλίων είναι πολύ σημαντικός στην λειτουργία της αιμόστασης, στον μηχανισμό της πήξης του αίματος, και στην διαδικασία επούλωσης πληγών. Ελευθερώνουν  παράγοντες απαραίτητους για την πήξη του αίματος και τον σχηματισμό θρόμβων.


Η ενημέρωση όλων μας λοιπόν για το πώς λειτουργούν στον οργανισμό μας τα πολύτιμα για όλους μας αιμοπετάλια, αλλά και η δημιουργία δικτύου αιμοπεταλιοδωτών στην πόλη μας, είναι απαραίτητα, αφού καθημερινά υπάρχουν και περιστατικά, όπου πέρα από αίμα, έχουν άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια.


Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το κανάλι 6 και η ημερήσια εφημερίδα Αγώνας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button