ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφων που αναφερόταν στον αναπτυξιακό νόμο που δίνει τα ίδια κίνητρα της Θράκης και στο νομό Αχαΐας με σαφέστατο μεγαλύτερο ΑΕΠ της Θράκης, ανέφερε ότι είναι ενταγμένες στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και σχεδόν το 1/3 της επικράτειας, τονίζοντας ότι πολλοί το βλέπουν από λάθος οπτική γωνία. Οι επιδοτήσεις, τόνισε, είναι η ουρά του αναπτυξιακού νόμου και ο ψευτοτοπικισμός δεν έχει βοηθήσει την ανάπτυξη, ο αναπτυξιακός νόμος δεν κοιτάζει με κέντρο την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι στο μέλλον θα έρθουν επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην Ξάνθη και τότε η πολιτική της Κυβέρνησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης  Ξυνίδης απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφων που αναφερόταν στον αναπτυξιακό νόμο που δίνει τα ίδια κίνητρα της Θράκης και στο νομό Αχαΐας με σαφέστατο μεγαλύτερο ΑΕΠ της Θράκης, ανέφερε ότι είναι ενταγμένες στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και σχεδόν το 1/3 της επικράτειας, τονίζοντας ότι πολλοί το βλέπουν από λάθος οπτική γωνία. Οι επιδοτήσεις, τόνισε, είναι η ουρά του αναπτυξιακού νόμου και ο ψευτοτοπικισμός δεν έχει βοηθήσει την ανάπτυξη, ο αναπτυξιακός νόμος δεν κοιτάζει με κέντρο την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι στο μέλλον θα έρθουν επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην Ξάνθη και τότε η πολιτική της Κυβέρνησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.


Δικαιολογώντας την εκ των υστέρων τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου και την ένταξη της Αχαΐας είπε ότι αυτό έγινε με την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι θεώρησαν αδικία να μην προστεθούν και οι άγονες και ορεινές περιοχές του νομού, που χτυπήθηκαν από πυρκαγιές και φαινόμενα τα οποία σε τοπικό επίπεδο τους υποβάθμιζαν αναπτυξιακά και το τελικό σκεπτικό ήταν να δοθεί και σε αυτούς μία ευκαιρία. Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι αυτό που θα φέρει τις επενδύσεις στην Θράκη δεν θα είναι το ποσοστό επιδοτήσεων αλλά αυτές θα έρθουν όταν δημιουργηθεί το περιβάλλον και οι προοπτικές στην νέου τύπου ανάπτυξη.


 



ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Για τα σενάρια εκποίησης που επανέρχονται για τη “Φωνή της Αμερικής” ο Αναπληρωτής Υπουργός Σ. Ξυνίδης ανέφερε ότι παραμένει ως είχε ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση της, τονίζοντας πώς η “Φωνή της Αμερικής” είναι ένα κομμάτι του δημοσίου που έχει τεθεί προς εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος προκειμένου να αξιοποιηθεί και αυτό θα πρέπει να σταθεί η αιτία οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ικανοποιημένοι, διότι αυτή τη στιγμή η “φωνή της Αμερικής” με κόπο και κόστος συντηρείται. Αν, όπως τόνισε, αυτή η προοπτική εγκαταλειφθεί τότε θα συληθεί και θα καταστραφεί, άρα συμπλήρωσε, ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι και οι δικές του πρωτοβουλίες βοήθησαν σε αυτή την εξέλιξη. Πρέπει, συμπλήρωσε, να αξιοποιηθεί προκειμένου να συνδράμει στην οικονομία της περιοχής και να δώσει θέσεις εργασίας.


Δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις των ανθρώπων της Τρόικας, λέγοντας πώς δεν τον ενδιαφέρει πόσο εκτίμησαν τη δημόσια περιουσία και ότι τον ενδιαφέρει άμεσα το κομμάτι της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στον νομό να αξιοποιηθεί.


Τέλος πιστεύει ότι με την τροπή αυτή, της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η υπόθεση πολύ σύντομα θα πάρει το δρόμο της και πρέπει να στηριχτεί από όλους αυτή η πρωτοβουλία.


Δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις δηλώσεις των ανθρώπων της Τρόικας και περισσότερο για τη διαδικασία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, τονίζοντας, ότι δεν σοκαρίστηκε από αυτά που άκουσε. “Αυτά που δηλώθηκαν ήταν εκτός της οπτικής γωνίας της Κυβέρνησης σε σχέση με τη δημόσια περιουσία”. και τα χαρακτήρισε αποκυήματα της φαντασίας τους και φυσικά όπως τόνισε όλο αυτό το σκηνικό δεν βοηθά την προσπάθεια της χώρας, απεναντίας την αδικεί.


Αναφερόμενος στις άμυνες που διαθέτει η κυβέρνηση για τέτοιου είδους καταστάσεις, είπε ότι η χώρα δεν τελεί υπό κατοχή. Η χώρα τελεί υπό επιτήρηση της τήρησης όρων που τέθηκαν για τον δανεισμό της και κανένας δεν θα υποδείξει στην χώρα τι θα κάνει με την δημόσια περιουσία της.


 


ΕΚΛΟΓΕΣ;


Στο ερώτημα για την διενέργεια πρόωρων εκλογών τόνισε ότι το ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός και αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία λογική στο να γίνουν εκλογές και η μόνη περίπτωση είναι να χαθεί η δεδηλωμένη. Αυτή τη στιγμή, τόνισε, το ΠΑΣΟΚ κυβερνά με ισχυρή πλειοψηφία, άρα δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button