Άρθρα

ΨΕΡΙΜΟΣ: Η Κρήτη στηρίζει στον Πανορμίτη

«Καλημέρα σας Έλληνες αδελφοί. Εσείς που φυλάτε Θερμοπύλες. Είμαστε μαζί σας. Δημήτριος – ΚΡΗΤΗ»

Αγαπητέ Πανορμίτη,

Ο Δημήτριος μιλάει από την Κρήτη  σε όλους τους Ελληνες αδελφούς του στην Ψέριμο, αλλά σε εσένα έστειλε τα βιβλία οπότε εσύ σαν νεότερος τους αντιπροσωπεύεις. Σου υπενθυμίζει ότι φυλάτε τις Θερμοπύλες. Η παράδοση που σου μεταβιβάζει  ο Κρητικός είναι βαριά αλλά μην φοβηθείς. Έχεις την Κρήτη από πίσω σου και όχι μόνο. Έχεις τον Γιώργο, τον Βιλλ & Νίνα απο το Hampshire, τον Χάρη από την California τον Παναγιώτη από το Maryland, το Σουσάκι και όλη την Ελλάδα. Και προπαντός έχεις μαζί σου την Κρήτη.

Ξέρεις Πανορμίτη τι σημαίνει Κρήτη; Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρεις ούτε που πέφτει. Δεν πειράζει. Όταν μεγαλώσεις λίγο θα  το μάθεις. Και τότε θα πεις το περίφημο «Μολών  Λαβέ».

Κάποτε ένας Λευτέρης από την Κάλυμνο μου είπε. «Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί φοβούνται εμάς». Μην το ξεχνάς αυτό.

Πανορμίτη, το International  Hellenic Association  μαζί  με πολλούς άλλους ετοιμάζουμε το σχολείο σου που θα πας σε δύο χρόνια. Θα είναι ένα ωραίο σχολείο με παιδική χαρά, γήπεδο μπάσκετ, φωτισμό, φωτοβολταικά διαδραστικό πίνακα και ότι άλλο φανταστείς και μην ξεχνάς ότι όλα τα κάνουμε για σένα. Αυτό που θέλουμε από τον Πανορμίτη είναι να φέρει και άλλα παιδάκια από την Κάλυμνο για να παίζει και  προπαντός να είναι καλός μαθητής. Δεν θέλουμε έναν Πανορμίτη βοσκό αλλά έναν μορφωμένο κτηνοτρόφο ή ότι άλλο θες εσύ.

Και μην φοβηθείς Πανορμίτη ποτέ σου τις Θερμοπύλες η το σχολείο. Έχεις την Κρήτη από πίσω σου, όλους εμάς από όλο τον κόσμο και μην ξεχνάς ποτέ τι είπε ο Λευτέρης-«αυτοί μας φοβούνται». Ξέρω ότι ο Δημήτριος από την Κρήτη και εμείς σου δίνουμε βαριά κληρονομιά αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρεις.

Στο κάτω κάτω Πανορμίτη δεν έχεις επιλογή. Just do it.

Ευάγγελος Ρήγος

Πρόεδρος ΙΗΑ

Πλοίαρχος Α’ Τάξεως.

IHAHellas@gmail.com

ΥΓ: Όποιος θέλει να βοηθήσει το σχολείο της Ψερίμου για τον Πανορμίτη οι πληροφορίες είναι εδώ.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button