Άρθρα

Στόχος: Εκρέμ Ιμάμογλου

Θεωρείται πολύ πιθανή η έγκαιρη πολιτική «εξουδετέρωση» του Εκρέμ Ιμάμογλου με μια στημένη δικαστική απόφαση, όπως ίσως θα είναι η αυριανή.

Η αυριανή ημέρα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ίσως αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό σταθμό της πορείας της Τουρκικής «Δημοκρατίας» προς τις επόμενες «εκλογές» που μαγειρεύουν οι ισλαμιστές και οι φασίστες συνέταιροι τους για το 2023.

Όπως είναι γνωστό, ο σημερινός Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εδώ και δύο σχεδόν χρόνια προηγείται σταθερά του Ρ. Τ. Ερντογάν, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Τουρκικής «Δημοκρατίας».

Ο Ε. Ιμάμογλου σαν πολιτικός εκφράζει μια ήπια προσέγγιση στους παραλογισμούς των νέο-οθωμανικών εξτρεμιστών κάθε κόμματος. Επισκέπτεται σαν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (και όχι μόνο) και ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο Νοσοκομείο Βαλουκλή όταν ξέσπασε η φετινή πυρκαγιά. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε αποκλείσει επί τριήμερο το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με αίτημα … την έξωση του από την Τουρκία!

Είναι λοιπόν φανερό γιατί το τουρκικό καθεστώς έχει βάλει στόχο την «εξουδετέρωση» του Ε. Ιμάμογλου από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση με κάθε τρόπο. Όλα τα ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ τον έχουν συνεχώς στο στόχαστρο για ανύπαρκτες «αφορμές» και κάνουν τα πάντα προκειμένου να μειώσουν το έργο και το κύρος του.

Το τελευταίο «επεισόδιο» με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στην Σμύρνη δεν ήταν μόνο μια «προβοκάτσια» εναντίον των Ελλήνων, ήταν και μια προσπάθεια να αποδημήσουν το κύρος του Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος υποδεχόταν τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη.

Προκειμένου οι ισλαμιστές να πετύχουν την πολιτική «εξουδετέρωση» του Εκρέμ Ιμάμογλου χρησιμοποιούν τεχνάσματα, παγίδες και ψέματα. Το τελευταίο «επεισόδιο» όμως ξεπερνάει κάθε φαντασία:

Ο Τούρκος υπουργός παρανομίας, υπόκοσμου και εμπορίου ναρκωτικών Σουλεϊμάν Σοϊλού (επίσημα εμφανίζεται σαν υπουργός εσωτερικών) αποκάλεσε «βλάκα» τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλουο οποίος βέβαια του έδωσε μια πληρωμένη απάντηση: «Ο πραγματικός βλάκας είσαι εσύ! Προκάλεσες δεύτερες εκλογές για την Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης κάνοντας μεγάλη βλακεία!».

Αυτά θεωρήθηκαν αρκετά για το «σύστημα Ερντογάν». Κινήθηκαν πάραυτα οι διαδικασίες ποινικής δίωξης του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης για «προσβολή» και ένα σωρό άλλες ανοησίες. Πριν από την εκδίκαση, ο αρμόδιος δικαστής που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση, γνωστός υποστηρικτής του κυβερνώντος ΑΚΡ, μετατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Σαμψούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυτοεξόριστου τούρκου δημοσιογράφου Ahmet Bozkus, προτάθηκε στον δικαστή να εκδώσει απόφαση ποινής φυλάκισης σε τέτοιο ύψος ώστε να συνεπάγεται απαγόρευση πολιτικών δικαιωμάτων του Εκρέμ Ιμάμογλου για ένα αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που αποκαλύπτονται, ο δικαστής που μετατέθηκε είπε στους «ανωτέρους» του «Είμαι υποστηρικτής του ΑΚΡ όπως και η γυναίκα μου που είναι δικηγόρος. Θέλοντας να αποφασίσω δίκαια βλέπω βέβαια μια ποινή φυλάκισης αλλά όχι τόσο υψηλή ώστε να συνεπάγεται απαγόρευση πολιτικών δικαιωμάτων». Κατόπιν τούτων «αποσύρθηκε» δια της μεταθέσεως στην Σαμψούντα και θα αναμένουμε την «απόφαση» του αντικαταστάτη του!

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, «προσβεβλημένος» από τις ανακοινώσεις του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου περί μετατροπής της Τουρκίας σε κέντρο αποθήκευσης, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, ισχυρίστηκε με ανάρτηση του στο twitter: «Συλλαμβάνουμε 5.000 διακινητές ναρκωτικών (βαποράκια) την εβδομάδα». Δεν σκέφτηκε βέβαια πως αν σε μια χώρα συλλαμβάνονται (5.000 Χ52 εβδομάδες)= 260.000 διακινητές ναρκωτικών τον χρόνο, αυτή η χώρα βρίσκεται σε απίστευτα τραγική κατάσταση. Δεν θα ήταν πιο εύκολο να συλλαμβάνει τους βαρόνους ναρκωτικών που εδώ και χρόνια κάνουν παρέλαση προκειμένου να φωτογραφηθούν μαζί του, διαφημίζοντας την «προστασία» που απολαμβάνουν – έναντι φυσικά (άγνωστου) «τιμήματος»;

Συμπεράσματα: Θεωρείται πολύ πιθανή, εν όψει όσων έχουν γίνει γνωστά, η έγκαιρη πολιτική «εξουδετέρωση» του Εκρέμ Ιμάμογλου με μια στημένη δικαστική απόφαση, όπως ίσως θα είναι η αυριανή.

Θα αναμένουμε να δούμε αν η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί μετά την αυριανή δίκη θα προχωρήσει στην πολιτική «εξουδετέρωση» του Εκρέμ Ιμάμογλου ή αν θα αναβληθεί για λίγο αργότερα, με μια καλύτερη «αφορμή» ή «παγίδα».

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την πραγματοποίηση των επόμενων τουρκικών «εκλογών» έχουν τα μάτια μας να δούνε ακόμα πολλά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button