“Ο Πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά ότι δεν θα τα καταφέρει”

Ο Φίλιππος Τσαλίδης,πρώην Βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης έρευνας και τεχνολογίας, φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Φωνή στον Πολίτη” με τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο συνεργάτη του ΑΓΩΝΑ και του super fm, μίλησε για αρκετά πράγματα που αφορούν τον τόπο, την έξοδο από την κρίση λέγοντας ότι η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της και δεν θα κάνει λάθη του παρελθόντος.

Ο Φίλιππος Τσαλίδης,πρώην Βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης έρευνας και τεχνολογίας, φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Φωνή στον Πολίτη” με τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο συνεργάτη του ΑΓΩΝΑ και του super fm, μίλησε για αρκετά πράγματα που αφορούν τον τόπο, την έξοδο από την κρίση λέγοντας ότι η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της και δεν θα κάνει λάθη του παρελθόντος.



Αφού ξεκαθάρισε ότι εκράζει τις προσωπικές του απόψεις  στο ερώτημα σχετικά με τις εκλογές ανέφερε ότι είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Θεωρεί ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές γιατί η κατάσταση στη χώρα είναι αποτρεπτική, εκτιμά ότι δεν θα γίνουν με λίστα μέχρι τις 3 Απριλίου.


Σε βάθος του έτους, όμως αναφέρει, ότι και ένα τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.


Εκτιμά ότι μία συμπαγής ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος δεν θα ψηφίσει τα πολλά νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν από την Κυβέρνηση. μεταφέροντας σαφώς την αγανάκτηση του κόσμου, αυτοί οι βουλευτές δεν θα τα ψηφίσουν και αυτό μοιραία οδηγεί στην πτώση της Κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.


Η ΝΔ, αναφέρει, ότι είναι έτοιμη για εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο υπέστη την πιο βαριά ήταν της. ακολούθησαν οι εσωκομματικές εκλογές και άργησε να βρει τον βηματισμό της, συνέβαλε και η Ντόρα Μπακογιάννη να αργήσει να βρει το κόμμα τον βηματισμό του, καυτηριάζοντας τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης τα οποία κατά κόρον στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και κατά 100% παίζουν το παιχνίδι της Κυβέρνησης.


Στην παρατήρηση ότι η κοινωνία της Ξάνθης θεωρεί δεδομένο ότι ο Φ. Τσαλίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, το επιβεβαίωσε και τόνισε ότι όλη η προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να στηριχθεί στο επίπεδο της Οικονομικής πολιτικής.


Σε ότι αφορά την ΝΔ είπε ότι θα έπρπε να είχε ήδη κάνει την αυτοκριτική της και το κάνει και σίγουρα αναγνωρίζει τα όποια λάθη της. “Δεν κάνουν λάθη μόνο αυτοί που δεν κάνουν τίποτε, άρα ουδείς αλάθητος. Οφείλουμε να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη και για αυτό μιλάω για αυτοκριτική”.


για την οικονομική κατάσταση της χώρας είπε ότι κάθε μέρα πάει όλο και πιο χειρότερα.


Για θεατρική παράσταση του πρωθυπουργού και την αδυναμία του να διαχειριστεί την κρίση μίλησε ο Φίλιππος  Τσαλίδης, ο οποίος έκανε αναφορά στην ανακοίνωση του στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την Τρόικα από το Καστελόριζο, τονίζοντας ότι εκεί παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι και αδυνατεί να καταλάβει, όπως ο κάθε μέσος Έλληνας γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις της για την λήψη μέτρων, κάτι που στην κυριολεξία ήταν ολέθριο για την εξέλιξη και όπως τη βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός.


δυστυχώς ακούγοντας τον Στρός Κάν, διαβεβαίωσε ότι από τον Οκτώβριο του 09 ο Παπανδρέου γνωριζε ότι θα προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης. η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Παπανδρέου ήξερε ότι δεν θα καταφέρει να είναι συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και προετοίμαζε επικοινωνιακά το κλίμα έως ότου φτάσει η αποφράς ημέρα.


Τέλος ο κ. Τσαλίδης είπε ότι πολλοί από το χώρο του έκαναν την αυτοκριτική τους και το πρώτο μέλημα θα είναι όταν πάρουν την διοίκηση της χώρας να ακούσουν τους πολίτες που αυτή τη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να τους ακούσει, τονίζοντας ότι υπάρχουν Έλληνες Πολίτες που αυτή την στιγμή έχουν πρόβλημα επιβίωσης, άρα από αυτούς πρέπει να ξεκινήσουν.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button