Ειδήσεις

Για την απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη στην Ξάνθη

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς εργαζόμενους της πόλης μας, η οποίοι σήμερα κάνανε το βήμα να φωνάξουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η σημερινή απεργία πρέπει να είναι λόγος ισχυροποίησης των σωματείων απέναντι στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, την εξαθλίωση των εργαζόμενων, την ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Η Ένωση βρέθηκε από νωρίς στη ΔΕΗ όπου μαζί με αντιπροσωπεία από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Ξάνθης και της GMC καταθέσαμε το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε από την σύσκεψη των σωματείων στις 2 Οκτώβρη, διεκδικώντας φθηνό ρεύμα για το λαό, καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενου ή ανέργου.

Στη απεργιακή συγκέντρωση εκ μέρους της ΕΙΥΕ το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΣ, Νάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: «σήμερα ξέρουμε ότι καμιά κυβερνητική εναλλαγή δεν μπορεί να σώσει το λαό. Γιατί όποιοι σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες παρουσιάζουν ως λύση τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα κρατήσουν και αυτοί όπως και τα προηγούμενα χρόνια την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κρατώντας ουσιαστικά ζωντανό τον λόγο που σήμερα βλέπουμε τα νοικοκυριά να αγκομαχούν όταν ανοίγουν τον λογαριασμό.»

Ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε: «Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό και προστατεύουν σε αυτές τις συνθήκες την κερδοφορία των μαυραγοριτών της ενέργειας,  και την ίδια στιγμή δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!»

Η Ένωση συμμετείχε με δυναμικό παλμό στο απεργιακό συλλαλητήριο όπου οι εργαζόμενοι βροντοφώναξαν: «Δε θα ξεπαγιάσουμε όλον το χειμώνα-καμιά αναμονή, όλοι στον αγώνα» και δίνουν ραντεβού στον καθημερινό αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, με πρώτο σταθμό την Κυριακή 13 Νοέμβρη για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button