Περιφέρεια

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί Ελληνική Επικράτεια και ανήκει στον Ελληνικό Λαό

Λαϊκή Ενότητα: Κυβέρνηση και ολιγάρχες το μετατρέπουν σε Αμερικανικό έδαφος

Η γεωγραφική του σημασία, η γεωπολιτική του βαρύτητα, η μετατροπή του σε κόμβομεταφοράς ενεργειακών πηγών αλλά και αμερικανικού και νατοϊκού πολεμικού υλικού σε έναν «κάθετο διάδρομο» από την Μεσόγειο έως την Βαλτική θάλασσα συναποτελούν την προσπάθεια μιας απίστευτης εκποίησης εθνικού εδάφους και κυριαρχίας σε νατοϊκή και αμερικανική «κατοχή». Ένα νέο «Γκουαντανάμο ανατέλλει» στον εξελισσόμενο πόλεμο ΝΑΤΟ με την Ρωσική ομοσπονδία, όπου η Ελληνική εμπλοκή (Κυρώσεις, αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, κ.λπ.) γίνεται εφιαλτική και άκρως επικίνδυνη για τον λαό μας και τη χώρα.

Ταυτόχρονα τα ελεγχόμενα από κυβέρνηση και Έλληνες ολιγάρχες ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για την άφιξη Αμερικανών ναυτών στην πόλη κατά τον ελλιμενισμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων με επιχειρήματα που εκφράζουν πλήρη δουλοπρέπεια (πόσα χρήματα αφήνουν για φαγητό), ενώ αποκρύπτουν την ολοένα και μεγαλύτερη, ενεργητική συστράτευση στη στρατηγική του ευρωατλαντικού άξονα και την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικινδύνους και τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Το ψέμα τους ότι η μεγαλύτερη πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, συμβάλει στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, αποδεικνύεται και από την πρόσφατη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Τσούνη, ο οποίος προτρέπει την Ελλάδα να υποχωρήσει στις απαιτήσεις και στην επιθετική, αναθεωρητική ρητορική του κυρίαρχου πολιτικού καθεστώτος της Τουρκίας.   

Συγκεκριμένα οι όροι εμπλοκής ορισμένων Ελλήνων ολιγαρχών αφορούν στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενώ στην β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού έχουν προκριθεί η QuintanaInfrastructure& Development, η κοινοπραξία Cameron SA-GoldairCargo AE-Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International PortInvestmentsAlexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BlackSummitFinancialGroup – Euroports – EFA Group . Εδώ ο συνωστισμός «επιχειρηματιών» σε «συμμαχία» με αμερικανικές εταιρείες στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που πρόσφατα κηρύχθηκε άγονος, δείχνουν το μέγεθος και το εύρος μιας «υπαλληλικής» Ευρωατλαντικής ολιγαρχίας.

Οι πρόσφατες πολιτικές ρήξεις μεταξύ ολιγαρχών στα ΜΜΕ, στον εφοπλιστικό χώρο και μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου με το Μαξίμου, αναδεικνύουν το μέγεθος της διαπλοκής και διαφθοράς και γίνονται πάντα με βάση τους ανταγωνισμούς στην λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, εκβιασμοί, έλεγχος ΜΜΕ, όλο και περισσότερος έλεγχος της δημόσιας και οικονομικής σφαίρας, δικαστικές περιπέτειες και ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αποδοθεί δικαιοσύνη …και αλλά πολλά, αναδεικνύουν το επικίνδυνο σημείο στο οποίο έχει φτάσει η πολιτική κατάσταση, που μπορεί να ανατραπεί μόνο με την κινητοποίηση και τον αγώνα λαού και νεολαίας.

Λαϊκή Ενότητα

Το Γραφείο Τύπου 8.11.2022

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button