«Η Λερναία Ύδρα των Ναρκωτικών ….»

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνειδητοποιώ πως η υποκρισία σε τούτο τον κόσμο περισσεύει …..
Η υποκρισία και οι βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις ζουν και βασιλεύουν, κάνοντας τον κόσμο μας όχι καλύτερο, αλλά ολοένα και χειρότερο…..
Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα και θα αρχίσουν πάλι οι δηλώσεις, οι απολογισμοί και τα συμπεράσματα ερευνών για το που βρίσκεται η όλη κατάσταση…..

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνειδητοποιώ πως η υποκρισία σε τούτο τον κόσμο περισσεύει …..


Η υποκρισία και οι βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις ζουν και βασιλεύουν, κάνοντας τον κόσμο μας όχι καλύτερο, αλλά ολοένα και χειρότερο…..


Παγκόσμια μέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα και θα αρχίσουν πάλι οι δηλώσεις, οι απολογισμοί και τα συμπεράσματα ερευνών για το που βρίσκεται η όλη κατάσταση…..


Τι καταφέραμε στον πόλεμο που έχουμε κηρύξει σε κάθε εξαρτησιογόνα ουσία…..;


Πόσα ναρκωτικά για φτωχούς-χασίς, ηρωίνη- και για πλούσιους-κόκα κ.ά- ρίξαμε στην πυρά…..;


Πόσα θύματα θρηνήσαμε…..;


Πόσα θύματα βρήκαν το δρόμο της επιστροφής…..;


Και μπλα…..μπλα…..μπλα…..μπλα……


 


Η μάστιγα των ναρκωτικών καλά κρατεί, έστω και αν πέρασαν μέχρι τώρα πολλές παγκόσμιες ημέρες αφιερωμένες για την καταπολέμησή τους….


Είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, της κόβεις το ένα της κεφάλι, βγάζει άλλο και δυστυχώς στην εποχή μας δεν υπάρχει κάποιος «Ηρακλής» για να την εξοντώσει….


Όχι ότι και στην εποχή μας δεν μπορεί να εξοντωθεί, αλλά όταν αποτελεί φλέβα χρυσού, ε! τότε θα είσαι βλάκας εάν δεν την εκμεταλλευθείς …..


Τι να καταφέρει ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και ο κάθε αντίστοιχος φορέας στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, όταν το όλο σύστημα και τα κυκλώματα που κρύβονται πίσω από αυτό ενεργούν υπογείως για την εξάπλωσή τους……;


Ξέρετε ποιο εμπόριο «ευδοκιμεί» πάντα και παντού και μάλιστα με τρελά κέρδη….;


Αυτό που το πρώτο του συνθετικό έχει το λευκό……(εξαιρούνται τα λευκά είδη)……


Έχετε ακουστά για το εμπόριο λευκής σαρκός, λευκής σκόνης; Μιλάμε για πολύ χρήμα και μάλιστα κέρδη αφορολόγητα…..


 


Επειδή λοιπόν αποκλείεται να εκλείψει αυτού του είδους το εμπόριο-παρά τα όποια υποκριτικά μέτρα καταπολέμησής του-γιατί μιλάμε για οικονομικά συμφέροντα απλωμένα παντού, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη-πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το τέρας των ναρκωτικών……


Όχι βέβαια εφησυχάζοντας, αλλά με τα όπλα στα χέρια, κυρίως μεταφορικώς, σε έναν αέναο αγώνα εναντίων τους…..


Πρέπει λοιπόν η καταπολέμηση των ναρκωτικών να γίνει προσωπική υπόθεση του καθενός…..


Πρέπει να αποτελεί και δικό μου πρόβλημα και δικό σου, άσχετα αν εγώ το ζω και εσύ όχι…..


Μπορεί τα ναρκωτικά αύριο να χτυπήσουν και τη δική σου πόρτα ….


 


Η εξάπλωση των ναρκωτικά έχει πάρει τραγικές διαστάσεις…..


Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ μειώνεται η ηλικία των χρηστών ναρκωτικών ουσιών….


Γυμνασιόπαιδα μαθαίνουν από νωρίς τον κόσμο της ηρωίνης…..


Πρέπει λοιπόν να οχυρωθούμε γερά για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα αυτή……


Πρέπει να μάθουμε τα πάντα γύρω από το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να βάλουμε προτεραιότητα την πρόληψη και μετά την καταστολή…..


Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, έστω και αν ακόμη χρειαστεί και το κεφάλι μας να κόψουμε, όσο κυνικό και αν ακούγεται…..


Η οργανωμένη πολιτεία, το κράτος μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να ταχθούμε όλοι ενεργεί συμπαραστάτες στον πόλεμο  κατά των ναρκωτικών…..


Πρέπει να συνειδητοποιήσει η κοινωνία τη διάσταση και τις συνέπειες του προβλήματος, να πάψει να την τρομοκρατεί και να ξεσηκωθεί, αν και είναι και αυτή για τα καλά «ναρκωμένη», εξαρτημένη από τα δικά της προβλήματα και ανάγκες…..


Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το κακό, αλλά να το αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο……


Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει πολλά βήματα στην ενημέρωση και πρόληψη…..


Έπαψε να αποτελεί ταμπού η συζήτηση για τα ναρκωτικά και αυτό χάρη στη σημαντική δουλειά που επιτελείται από τα εκπαιδευμένα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης και Ενημέρωσης Κατά των Ναρκωτικών που λειτουργούν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας…..


Αντίστοιχο φορέα έχουμε και στην Ξάνθη και αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά του Κέντρου που είναι πάντα εκεί για να ενημερώσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο και να τον συμβουλεύσουν…..


Όμως τα στελέχη του Κέντρου δε κάθονται μόνο στα γραφεία, πηγαίνουν και στα σχολεία, μιλούν με τους μαθητές, τους  εκπαιδευτικούς , τους γονείς και τους θωρακίζουν σε θέματα πρόληψης……


Η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους είναι το βασικό όπλο της πρόληψης….


 


Η έρευνα  του ΚΕΘΕΑ αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στο πρόβλημα των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ατόμων, επισημαίνει ότι εφτά στους δέκα χρήστες είναι άνεργοι ή απασχολούνται σε περιστασιακή εργασία….


Μήπως λοιπόν αν μειωθεί η ανεργία μειωθούν και οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών…..;


Το πιο εφικτό πάντως είναι κάθε γονιός, κάθε οικογένεια να αναλάβει η ίδια να βρει τη λύση και να συμβάλλει αποτελεσματικά στη θεραπεία-γιατί πρόκειται για αρρώστους-των εξαρτημένων ατόμων…..


Πρέπει όλοι μας να έρθουμε πιο κοντά σε αυτά τα άτομα, να τα αγκαλιάσουμε κα να τα στηρίξουμε ψυχολογικά …..


Και όχι να τα γκετοποιούμε ή όταν πάει να γίνει ένα Κέντρο πρόληψης ή κα απεξάρτησης να ξεσηκώνεται η γειτονιά ή μια πόλη ολόκληρη…..


Ταυτόχρονα από την άλλη θα πρέπει να απαιτήσουμε επιτακτικά από τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους….


Όλοι μιλάμε για κυκλώματα, ας κλείσουμε επιτέλους το διακόπτη τους…..


Καιρός να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να υποκρινόμαστε από τον πιο απλό πολίτη έως τους κρατούντες τα ηνία του οργανωμένου μας κράτους ότι καταπολεμούμε τη λευκή σκόνη…… 


Και η αλήθεια είναι πως μπορεί η σημερινή πραγματικότητα να είναι σκληρή και δύσκολη και καθόλου όμορφη και για να την αντέξεις έχεις ανάγκη να κάνεις το δικό σου παραμύθι ή το δικό σου  ψεύτικο κόσμο, όχι όμως και να επιλέγεις να το πράξεις μέσα από τον κόσμο των ναρκωτικών……


Ποτέ μα ποτέ, γιατί αυτό δε θα είναι παραμύθι με χάπι έντ, αλλά εφιάλτης και ταξίδι τρόμου χωρίς επιστροφή…….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button