Ειδήσεις

Δήμος Ξάνθης: 8ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Ένα διήμερο παράδοσης, νεανικής έκφρασης και δημιουργικότητας έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων.

Πρόκειται για την 8η συνάντηση, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης.

Νεανικά σχήματα «περπάτησαν στα μονοπάτια της παράδοσης» αποδεικνύοντας ότι η παράδοση δεν αποτελεί μια απαρχαιωμένη, παρωχημένη υπόθεση, αλλά μια ζωντανή, δρώσα διαδικασία.

Ο χώρος του δημοτικού Αμφιθέατρου γέμισε με μουσική, χορό και τραγούδι από πολλές γωνιές της χώρας μας. Ο σύλλογος από τη Ρουμανία, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να επισκεφθεί την πόλη μας όπως είχε προγραμματιστεί και έδωσε ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης καλωσόρισε τους νέους από τις γωνιές της Ελλάδας που επισκέφθηκαν την πόλη μας, επισημαίνοντας ότι η παράδοση αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ των γενιών, συμβάλει στη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας, ενώ παράλληλα, καλλιεργεί και ενισχύει τον σεβασμό στις διαφορετικές κουλτούρες και καθορίζει το παρόν και το μέλλον ενός τόπου.

«Οι ρίζες των ανθρώπων συνυπάρχουν μέσα στη σύγχρονη κοινωνία γιατί είναι βαθιές, συνδεδεμένες με τον ίδιο τον άνθρωπο», τόνισε και συγχάρηκε τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, τους συμπολίτες μας που τίμησαν την εκδήλωση και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, «τους συνεχιστές», όπως είπε, «της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού».

Από το Δήμο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button