Ειδήσεις

Ν. Γκαρά: «‘‘Καλάθι εξαπάτησης’’ από την κυβέρνηση την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει»

Η χώρα κατακρημνίζεται από την «ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη», καταγράφοντας πανευρωπαϊκές αρνητικές «πρωτιές» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στον πληθωρισμό, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης. Τα νοικοκυριά με βασικό εισόδημα βιώνουν – μόνο μέσα στο 2022 – μείωση της αγοραστικής τους δύναμης κατά 40%. Οι κάτοικοι του Έβρου βιώνουν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ στο πετσί τους.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ και κακοφορμισμένα τηλεοπτικά σόου Υπουργών της, να παρουσιάσει το «καλάθι του νοικοκυριού» ως την «ενδεδειγμένη λύση» στη συγκυρία.

Επιχειρεί να κρύψει ότι το σούπερ μάρκετ – με δική της ευθύνη –  έχει ήδη μετατραπεί σε εφιάλτη για τους περισσότερους συμπολίτες μας, λόγω των ακραίων ανατιμήσεων. Επιχειρεί να κρύψει τα γαλάζια αρπακτικά, μεταξύ αυτών και βουλευτές της, όπως αποδεικνύεται, που μέσω των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων έχουν «βάλει στο μάτι» την α΄ κατοικία και τις περιουσίες των πολιτών. Επιχειρεί να κρύψει τα καρτέλ στην ενέργεια, που η ίδια τροφοδοτεί με «αμύθητα» υπερκέρδη, το πλιάτσικο των στελεχών της στα δημόσια ταμεία, τους καθημαγμένους μισθούς των εργαζομένων, τη λεηλασία στις συντάξεις.

Μοναδική ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η υιοθέτηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα ευρωπαϊκά επιτρεπτά όρια, με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού, πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια και άμεση φορολόγηση των υπερκερδών.

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω, η πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, που ο τόπος «φωνάζει» ότι την έχει ανάγκη. Για να μπορέσει αυτή η κοινωνία να ξανασταθεί στα πόδια της, να ξαναδημιουργήσει, να αναπνεύσει.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button