Το τρίτο μάτι

Σε ενεργό δράση το Επιμελητήριο Ξάνθης

Σε ενεργό δράση


το Επιμελητήριο Ξάνθης


 


*Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με Επιμελητήρια από όμορες με την Ελλάδα χώρες διαδραματίζει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.


Ήδη εδώ και αρκετό καιρό δραστηριοποιείται  σε ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπου μέσω την αξιοποίηση των ανάλογων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, θα δώσει επενδυτικές διεξόδους σε επιχειρηματίες της Ξάνθης, αλλά και των όμορων με την Ξάνθη περιοχών.


Οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι με τα Επιμελητήρια της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, του Κίεβου, του Ζάγκρεπ, της Λουμπλιάνας, της Μπάνια Λούκα, της Καλαβρίας και της Λευκωσίας.


Μέσα από τη σύσφιξη σχέσεων με τα παραπάνω Επιμελητήρια, θα επιτευχθεί και η ανάπτυξη συνεργασιών.



 


Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης


 


*Τελικά ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης όντως είναι διχασμένος και δεν ξέρει ποιο ωράριο λειτουργίας της αγοράς θα είναι πραγματικά προς όφελός τους. Είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα με την ίδια δύναμη, αφού στην πρόσφατη ψηφοφορία που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου, οι μισοί τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του υφιστάμενου ωραρίου με προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων το απόγευμα της Παρασκευής, και οι υπόλοιποι μισοί στο να ανοίγει η αγορά της Ξάνθης τρία απογεύματα την εβδομάδα.


Και ύστερα διερωτώνται και προβληματίζονται γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα πολυκαταστήματα στο νομό της Ξάνθης.



 


Τα σενάρια για την ΕΒΖ και τη βιοαιθανόλη


 



Υπομονή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να ανακοινώσουν ΕΒΖ και ΑΤΕ ποιο το αποτέλεσμα των απευθείας διαπραγματεύσεων με την αμερικάνικη εταιρεία “Renew EnergyCall West Ethanol“.


Πάντως από τις πληροφορίες που διαχέονται μάλλον θεωρείται πιο πιθανό το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους αμερικανούς. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι η ΕΒΖ θα χαμηλώσει τον πήχη των διεκδικήσεων της, προκειμένου να δει να υλοποιείται η μετατροπή των Ζαχαρουργείων Ξάνθης και Λάρισας σε μονάδες παραγωγής Βιοαιθανόλης. Το αν θα επαλειφθεί  ή όχι το σενάριο του ξεπουλήματος αυτών των  μονάδων της ΕΒΖ οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι σε αυτά ευελπιστούν ότι θα λάβουν την απάντηση λίαν συντόμως.


 



Υποσχέθηκε και πάλι προσλήψεις γιατρών


Άλλη μια υπόσχεση για την πρόσληψη γιατρών έλαβαν από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο στη συνάντηση που είχαν μαζί του οι εκπρόσωποι του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών γιατρών την περασμένη Τετάρτη.


Το ερώτημα είναι πόσο σύντομα θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα από την εφαρμογή του νέου ωραρίου των γιατρών (48ωρο), όπου βάζει μαχαίρι στις εφημερίες, δικαιολογώντας μόλις δυο για τους ειδικούς και τέσσερις για τους ειδικευόμενους, το μήνα.


Μόνο που εκτός από την παραπάνω υπόσχεση που αφορά το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, ο κ. Αβραμόπουλος οφείλει να ικανοποιήσει και αυτές που έδωσε ειδικά για το δικό μας νοσοκομείο, η μονάδα ΟΚΑΝΑ, η δεύτερη Παθολογική Κλινική, η Ψυχιατρική Κλινική, το ΕΚΑΒ κλπ.  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button